Koje boje najviše odgovaraju sivoj sofi?

Ukoliko u svom dnevnom boravku već imate sivu sofu, onda nemate razloga za brigu – neutralne boje poput sive su neverovatno lake za stilizovanje!

No, bez obzira na to da li želite da vaša siva sofa bude u savršenom skladu sa ostatkom sobe ili samo nameravate da je ulepšate nekim dodacima, važno je znati neka pravila koja će vam pomoći da to uradite na najbolji mogući način.

Siva boja je savršena neutralna nijansa koja se nalazi tačno između dva ljuta protivnika, crne i bele, pa samim tim predstavlja kompromis, ali i diplomatski način rešavanja stvari. Što je tamnija i bliže crnoj boji, to postaje tajanstvenija, mračnija i dramatičnija, i obrnuto - što je bliže beloj, to je svetlija i življa.

Odabir sive sofe je sigurna investicija koja vam i dalje omogućava da oslobodite svoju kreativnost kada je u pitanju uparivanje sa ostalim bojama vaše dnevne sobe. Povrh toga, siva sofa je svestran izbor koji će se odmah uklopiti sa mnogo stilova dekoracije, a dobro izgleda u savremenim, minimalističkim, skandinavskim ili industrijskim enterijerima.

Gotovo svaka boja može biti savršen spoj sa sivom sofom. Međutim, to ne znači da možete samo da spojite nekoliko nijansi bez razmatranja ključnih faktora kao što su kontrast i palete. Imajte na umu da preterano sivilo može biti prilično depresivan potez koji će negativno uticati na vaše raspoloženje, pa je zato važno pravilno odabrati najbolje kombinacije...

« 7 8 9 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme