Kako da izaberete stilsku fotelju

Ako osećate kao da vašem prostoru nešto nedostaje, ono nešto viška što će povezati vaš celokupni dekor skupa, onda biste verovatno trebali da razmislite o ubacivanju salonske fotelje u vaš enterijer.

Mogućnosti su beskonačne i pružiće vam se opcija da izađete iz vaše ustaljene zone udobnosti. Otkrijte vaše opcije i uzmite u obzir sledećih pet ideja onda kada se uputite u lov na vašu fotelju, i imajte uvek na umu da će salonska stolica stvoriti veoma lep kontrast gdegod da se nalazi u prostoriji sa cvetnim obrazcima.

STIL:

Pre nego što što se upustite u misiju potrage za vašom odgovarajućom foteljom, pitajte sebe šta je to što zaista želite da postignete sa njom. Da li želite da dodate eleganciju ili odvažnost vašem omiljenom prostoru. Ovo je nešto što je veoma važno i što morate da razmotrite jer može umnogome da suzi vaš izbor tokom istraživanja. Vodite se procesom eliminacije. Na primer, ako želite da postignete izgled starog sveta, onda je potrebno da tražite stolice i fotelje koje su vanvremenskog stila.

KONTRAST:

Akcentualni i stilski komadi su predviđeni da stoje sami za sebe i ne želite da vaša fotelja bude progutana i da se utopi u celokupni dekor vašeg okruženja. Obavezno uračunajte dizajn ostatka sobe pre nego što se odlučite za kupovinu stilske fotelje. Ako je prostor koji će je okruživati prirodan, investirajte u fotelju sa obrazcima ili šablonima. Ako je ostatak vašeg dekora u određenoj prostoriji prilično odvažan i moderan, odlučite se za mnogo suptilniji pristup sa vašom foteljom, ili održavajte odvažan osećaj prostora korišćenjem boja koje su u kontrastu. U ovom poslednjem slučaju, što više kontrasta to bolje.

KOMFOR:

Najbolje je da kupite komad nameštaja na kom ćete zapravo da sedite i da ga koristite, inače ćete uhvatiti sebe kako se kajete zbog izbora stila koji je pobedio komfor. Zapamtite da nikako ne morate da žrtvujete i rizikujete jedno zbog drugoga. Odbacite sve ostale solucije u izboru fotelje za vaš dom i uvek prvo pitajte sebe da li biste je zaista i koristili.

POSTAVLJANJE:

Pokušajte da nađete mesto vizuelizovano u vašoj glavi koje će vaša stilska fotelja moći da zove domom. Postarajte se da ona bude dovoljno mala ili velika, kako bi se bez ikakvih problema udobnou klopila i na lep način okupirala određeni prostor. Samo njeno postavljanje je veoma važno zato što vi prvenstveno želite da privučete pažnju na svoju fotelju, a da pritom to ne činite suviše očigledno niti napadno. Salonske fotelje, polu fotelje i stolice uglavnom izgledaju najbolje kada su postavljene u prostoru sa strane.

BUDŽET:

E, on je možda i najvažniji činilac. Kreirajte sebi budžet u zavisnosti od svojih mogućnosti i držite ga se. Prilikom kupovine se uverite da vaša fotelja nikada ne pređe cenu koju ste spremni da izdvojite za ovakav stilski komad nameštaja.

N.Đ.

Povezane teme