Jednostavnost i elegancija bračnih kreveta s polovine prošlog veka

Kada se pomene period s polovine prošlog veka, sve što vidimo je jednostavnost, udobnost i elegancija.

Upravo takav je i nameštaj ovog doba, čija lepota ne bledi kako godine prolaze i kako sve više bivamo okruženi modernijim i stilizovanijim komadima. Ako volite retro efekte, svideće vam se tema koju smo za vas danas odabrali. Uvodimo vas u svet čudesnih kreveta za spavaću sobu u stilu s polovine prošlog veka.

Svaki od primera u našoj galeriji može se opisati kao sjajan detalj za unošenje topline u spavaću sobu. Elegantni, jednostavni i napravljeni od drveta oni spavaću sobu ispunjavaju romantikom i nežnim osećanjima. Najčešće ovi kreveti su prisutni u bogatim ili sasvim svetlim bojama, a krase ih neretko i vrlo zanimljive nogare. Karakteristični su i po tome što se od savrmenih kreveta razlikuju po odsustvu prostora za odlaganje jer u vreme njihovog nastanka to nije bio isključiv problem.

Uzglavlje nad krevetom u gotovo jednakom broju slučajeva se podudara sa samim krevetom ili je njegov suptilni kontrast. Tapacirane varijante su poseban hit koji ne gubi svoj šarm. Uz ove krevete svakako idu odgovarajući noćni stolovi, koji zaokružuju sliku u vašoj spavaćoj sobi. Jasna poruka ovih kreveta i njihovih pratećih aksesoara je da spavaća soba služi za odmor i trenutke uživanja.

Ako imate eksplicitan ukus i ne plašite se da ćete se izgubiti u vremenu s polovine prošlog veka, kada jednom u to doba zađete uređujući svoju spavaću sobu, kreveti sa metalnim okvirima su ono na šta treba da obratite pažnju. Kožni detalji su takođe deo ove priče, a oni mogu biti u obliku uzglavlja ili se protezati oko kreveta. Ali kako slika govori više od hiljadu reči, pozivamo vas da zavirite u našu galeriju i otkrijete ponovo lepotu kreveta dizajniranih pre više od pola veka.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme