Jedinstveni nameštaj koji se spaja poput dečje igračke

Pegg je kolekcija nameštaja koja se može konstruisati sa tradicionalnim klinovima...

Dizajner Majkl Bjuik kreirao je drvenu paletu nameštaja koji se lako može sastaviti i rastaviti korišćenjem tradicionalnih klinova. Opisani kao komadi nameštaja koji se spajaju poput dečje igračke, ovi hrastovi i drveni delovi se lako mogu sastaviti kod kuće, a za tako nešto vam je potreban samo čekić!

Britanski dizajner je odlučio da kreira kolekciju koja se sastoji od stolova, stolica, polica i osvetljenja, nakon što je shvatio sopstvenu potrebu za prenosivim, prilagodljivim nameštajem kod kuće. Drugim rečima, on je želeo da napravi prenosivi, održivi nameštaj s obzirom da je i sam sklon čestim selidbama. Zahvaljujući ovakvim komadima, njegov dom sada može biti bilo gde!

Kao što i sami imate priliku da vidite, u pitanju su krajnje minimalistički predmeti za čiju izradu je korišćeno isključivo drvo, pa ih je lako ne samo sastaviti već i rastaviti. Istovremeno, Pegg kolekcija garantuje dugotrajnost, s obzirom da se njen kreator oslanjao na proverene tehnike koje se koriste u starijoj, tradicionalnoj stolariji. Da budemo precizniji, reč je o jednoj od najstarijih tehnika izrade nameštaja – korišćenje klinova za držanje spojeva na mestu.

Svaki predmet se može spojiti pomoću okruglih tipli koji su u suštini drvene šipke i spojevi okruglih rupa. Nakon što jednu komponentu provuče kroz rupu, korisnik zaključava susednu komponentu malim klinom koji je vidljiv spolja. Kada su u pitanju stolice, dizajner je napravio modularni zglobni blok gde klin zaključava nogu na mestu, a kada je u pitanju sto, napravljen je spoj dovoljno jak da drži čvrstu hrastovu nogu stola na mestu.

Inovativni drveni spojevi koji se drže zajedno sa klinovima znače da možete lako da gradite i rastavljate Pegg iznova i iznova, što vam olakšava premeštanje nameštaja ali i njegovo potpuno prilagođavanje vašem životnom prostoru.

Izvor: dezeen

Povezane teme