Jedinstven sistem nameštaja koji stvara beskonačne konfiguracije – Julia Shelf

Čini se da tradicija kupovine "kuće za ostatak života" lagano odumire.

Većina ljudi se okreće nomadskom stilu života, više nego ikad pre. Bilo da se selite iz manjeg u veći grad zbog posla, ili obratno, prelazite na drugi kontinent zbog obrazovanja, ili jednostavno istražujete mogućnosti koje vam nude različite lokacije, nesumnjivo ne nosite sa sobom nameštaj koji posedujete.

Starije doba pamtimo po unošenju nameštaja velikog gabarita i njihovu vladavinu u prostoru do kraja života vlasnika. Međutim nova vremena zahtevaju nove načine razmišljanja u pogledu izbora i kupovine nameštaja za dom. Čak i ako nemate u planu selidbu, neminovno je da će vam se tokom vremena ukus promeniti i da ćete želeti promenu po pitanju izgleda svog enterijera, odnosno stvari u njemu. Iz tog razloga nameštaj koji kupujete treba da bude lagan, elegantan i sklon preuređivanju, kao i demontaži i pomeranju u prostoru.

Prilagodljivost predstavlja najvažniju karakteristiku modernog nameštaja. Sistemi koji to omogućavaju višestruko su isplativi jer vlasnicima daju neiscrpne mogućnosti. Kolekcija Julia Shelf koju vam danas predstavljamo predstavlja primer prilagodljivog komada nameštaja potrebama savremenih ljudi. Brend Momocca sa sedištem u Španiji predstavio je ovaj sistem koji čini oličenje modernosti prozračnog otvorenog dizajna koji se sušta suprotnost klasičnim komadima nameštaja na koje smo navikli.

Kolekcija Julia se sastoji od modularnih elemenata koji se međusobno spajaju na gotovo neograničen broj načina. Ujedno ova kolekcija nosi pečat minimalizma i ističe se svojom jednostavnošću i mogućnostima iskorišćenja. Okvir od niklovanog čelika podupire furnir od hrasta ili police od prirodnog oraha, kao i klizne ploče obložene nizom tapaciranih tkanina. U svom sklopljenom izdanju sistem se može protezati do plafona ili nisko kliziti po podu, po vašem izboru.

On može biti idealno rešenje za televizijsku jedinicu, skladišni prostor, kućnu kancelariju, dečiju sobu ili ulazni prostor. Ovaj sistem je idealno rešenje za podelu prostora u enterijeru, bez narušavanja koncepta u njemu. Lak za montažu i još lakši za demontažu u potpunosti se prilagođava vašim potrebama.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme