ITALIJANSKI NAMEŠTAJ - MINACCIOLO

Minacciolo, istorijska fabrika nameštaja iz Italije, u svojim korenima ima English Mood kolekciju...

To je unikatni stil, koji je tokom godina rastao i po veličini i po reputaciji, dok je i dalje ostajao veran originalnoj filozofiji i umeću izrade takozvanog “country chica”.

English Mood kolekcija daje domu neku vrstu elegantnog pogleda, bez obzira da li se nalazi na moru, u planinama i li gradu, English Moon spektar proizvoda prilagodiv je u potpunosti svim potrebama pojedinca, obezbeđujući nameštaj po meri za svaku prostoriju u vašem domu: kuhinju, dnevnu sobu, spavaću sobu ili kupatilo.

Delikatne boje i meke line zajedno stvaraju elegantnu, tihu i udobnu atmosferu, dom koji greje srce i dušu. Nove hladnije nijanse, takođe doprinose kreiranju živahne i urbane sredine.

Kuhinja je od suštinske važnosti u Minacciolu. Bilo da se radi o klasičnoj, uvek je veoma prijatna, moderna i sposobna da kobinuje tradicionalni stil sa naprednim kuhinjskim aparatima. Svi prostori su organizovani tako da zadovoljavaju sve potrebe modernog života: od pokrivenih ostava do otvorenih fijoka, sve je pažljivo organizovano kako bi se pogodno maksimizovala praktičnost. Drvo visokog kvaliteta ima finiš efekta četke, što naglašava prirodnu teksturu, dajući kuhinji još autentičniji i originalniji izgled, dok novi “Natural” finiš održava boju drveta i pojačava njegove prave karakteristike.

U dnevnoj sobi, može se primetiti da je prirodna svetlost delikatno pojačana dok je okolina transformisana u neobično mesto prepuno divnih vizuelnih efekata; postaje samo srce kuće. Elegantne Louis XVI fotelje, fantastične biblioteke i stolovi sa puno fioka ispunjavaju dom novim mirisom čiste kulture. Dodatno, čistoća stakla u nameštaju čini ga pravim draguljem. To je drveno umetničko delo koje sadrži spektakularne specijalne efekte koji su naglašeni malim reflektorima i tako osvetljavaju internu refleksiju svetlosti na stolovima i belom drvetu.

Spavaća soba je udobna i prihvatljiva, sadrži diskretne ormariće sa kliznim vratima, i swing ili organizovane walk in garderobere. Kada ih jednom otvorite, ovi garderoberi otkrivaju romantično srce, zahvaljujući tankim zracima svetlosti koji osvetljavaju odeću, čineći tako vraćanje odeće nazad na police mnogo lakšim. Soba izlgeda kao da je puna snova, ovde se možete opuštati i smirivati zahvaljujući “Black Butter” finišu, odnosno elementima iz sveta bajki gde svaki predmet poseduje malo magije. Krevet je zaista glavni deo ove prostorije sa drvenim uzglavljem tabaciranim sa mekanim pokrivačem.

Čak je i kupatilo mesto koje otkriva pravu preciznost u dizajnu, obezbeđujući ultimatum u funkcionalnosti bez viška ukrasa. Pažnja posvećena detaljima je, kao i uvek evidentna kroz razne delikatne finiše i veliki broj izbora po pitanju komponenti kupatila. Nijansa “Black Butter” obuhvata ceo ambijent dok je veliki ormar koji u čijem sklopu je i lavabo elegantan ali diskretan u isto vreme, obezbeđujući sofisticiranost ali održavajući sve najbitnije funkcije kupatila.

Izvor: Minacciolo Press Office

Povezane teme