Italijanska umetnost ekspresivnog dizajna

Istorijska i dobro poznata italijanska kuća nameštaja, Ditre Italia, odabrala je arhitektu i dizajnera, Danijela Lo Skalco Moskerija, da dizajnira njihov novi proizvod – Kanaha sofu…

Ova sofa biće glavni element njihove nove kolekcije. Kanaha sofa ima istančani savremeni duh, sa veoma ekspresivnim i funkcionalnim dizajnom, koji je obogatio njihovu ovogodišnju kolekciju. Kao delo italijanskog dizajnera i arhitekte, Kanaha je savršeni komad nameštaja, koji će prilagoditi svaki dnevni boravak elegancijom i dekadentnim ukusom, u ime demokratske lepote.

Kanaha sofa kombinuje laganu i minimalnu strukturu, sa dubokim i udobnim sedištima. Odlučni karakter metala i kože slaže tanku siluetu, koja sadrži velikodušno napunjene, mekane jastuke, koji pozivaju na nezapamćeno opuštanje.

“Kanaha projekat predstavlja sofu od novog multimaterijala, u veoma ekspresivnoj verziji, zbog njene unutrašnje gvozdene strukture, koja nas navodi na razmišljanje o planiranju stila, koji nas podseća na umetnost starih majstora savremenog dizajna. Detalji njenih spojeva između naslona za leđa i ruke, predstavljaju nam inovativna sartorijalna rešenja, koja povezuju različite komponente. Kanaha je sofa koja kombinuje različite materijale i završetke – ona se može lako ujednostaviti kako bi došla do svoje monohromatske verzije, u kombinaciji sa kontrastnim krajevima”, rekao je Lo Skalco Moskeri, opisujući svoj novi dizajnerski poduhvat.

Ditre Italia kompanija nudi nam sofu, koja kombinuje sartorijalnu eleganciju i dragocene materijale poput kože, prirodnih tekstila i bronzanih metala, kako bi savršeno odgovorila na potrebe i najprefinjenije estetske zahteve.

Inače, deo Kanaha kolekcije su i fotelja u istom stilu, i klub sto napravljen od eukaliptusa, koji savršeno prati Ditre Italia Total Living Project, u kom je sofa srce jednog doma, u besprekornoj harmoniji sa aksesoarima i drugim komadima nameštaja. 

Povezane teme