Geotekstil: potpuno novi doživljaj nameštaja!

Više slika

Više slika

Studio BUDDE uvodi geotekstil u dizajn nameštaja...

Ovaj materijal se obično koristi za kontrolu erozije, zadržavanje i zaštitu. Obično se deset puta brže postavlja od konvencionalnih betonskih rešenja zbog svojih jedinstvenih tekstilnih karakteristika. BUDDE je studio za dizajn nameštaja poznat po stvaranju svrsishodnih i pažljivo izrađenih autentičnih dizajna. Između ostalog, čuveni su po stolici nazvanoj RUG'N ROLL koja osvaja svojim jedinstvenim izgledom.

Cilj ovog dizajnerskog studija je da obogate domove ljudi širom sveta i inspirišu neke nove generacije dizajnera svojim savremenim kolekcijama nameštaja. Svi njihovi projekti dele zajedničku suštinu: stvaranje autentičnog dizajna sa svrsishodnim detaljima i pažljivim zanatom. Uključivanje geotekstila, svestrane i izdržljive tkanine, obezbedilo im je da eksperimentišu i dodatno istražuju nove opcije u dizajnu nameštaja.

Geotekstil se obično koristi za kontrolu erozije, zadržavanje i zaštitu zemlje. Obično se deset puta brže postavlja od konvencionalnih betonskih rešenja zbog svojih jedinstvenih tekstilnih karakteristika – podseća na tepih. U svom početnom stanju, to je u suštini beton koji je fleksibilan i može poprimiti bilo koji željeni oblik. Dizajneri su u početku sprovodili različite studije da bi se bolje upoznali sa prirodom materijala.

Umesto da forsiraju platno u zamišljeni oblik, jedinstvene tekstilne karakteristike materijala zajedno su vodile proizvodni proces i rezultirale inovativnim, organskim oblicima. Kada se materijal hidrira, ukrućuje se u roku od 24 sata, ostaje u željenom obliku i postaje veoma izdržljiv, vodootporan i otporan na vatru. Pored robusnosti i dugovečnosti, geotekstil zadržava svoju atraktivnu tekstilnu osetljivost koju je studio smatrao posebno privlačnom.

Želja ovog dizajnerskog studija je da eliminiše višak, fokusira se na jasne linije čiste forme i svede na suštinsko. Međutim, redukciju ne smatraju isključivo estetskom tačkom gledišta. Stvarajući minimalistički dizajn, oni zapravo teže jednostavnosti i čistoći ideje koja stoji iza toga. Većina njihovih kolekcija nameštaja ima određeni stepen interakcije sa korisnikom. Kako kažu, dobar dizajn ne bi trebalo da stoji na postolju ili iza stakla kao umetničko delo, već bi trebalo da poziva na aktivnu upotrebu.

Sledeći korak ovog mladog dizajnerskog studija jeste uzbudljiva saradnja sa drugim brendovima, vrhunskim proizvođačima i savremenim galerijama, ali i dizajniranje ekskluzivnih komada nameštaja napravljenih od mermernih isečaka. Unapred se radujemo nekom novom i još originalnijem projektu!

Povezane teme

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.