Gallotti & Radice nameštaj predstavio kolekciju za 2021.

Galloti & Radice svakako nije nepoznato ime na tržištu nameštaja.

Radi se o kompaniji koja je još od ranih sedamdesetih promovisala svoju ljubav prema staklu u svim mogućim kombinacijama. Dizajniranje, kreiranje i transformacija njihovih proizvoda pokazuju jasno definisan cilj: proizvodnju predmeta dizajniranih da izdrže vreme. U njihovim proizvodnim pogonima staklo, istovremeno krhko i čvrsto, transparentno i nepromenljivo, dobija svoj originalan finiš u vidu izvrsnosti kvaliteta detalja, završne obrade i forme.

Staklo, aluminijum i čelik predstavljaju glavne materijale koji karakterišu njihovu proizvodnju. I upravo svi oni su poslužili za izradu potpuno nove kolekcije nameštaja za 2021. godinu koju vam danas predstavljamo. Primetno proširenje asortimana uključuje inovativni dizajn stolica, trpezarijskih stolova kao i sofa, klub-fotelja i neobičnih lampi.

Glavna protagonistkinja trpezarijskog programa je Akiko stolica sa unutrašnjom strukturom od drveta postavljena vatrootpornom poliuretanskom penom u različitoj gustini i poliesterskim vlaknima. Njena metalna osnova lakirana je u toplo sivoj boji a dostupne varijante sedišta uključuju presvlaku od tkanine ili kože. Sa njom u paru dolazi i Shiro, sto sa umetnutim drvenim krovom u završnoj obradi, obložen masivnim brušenim drvetom i ukrašen elegantnim metalnim detaljima.

Nešto dalje od njih, u dnevnom boravku, svoje mesto nalaze Clemo stočić zajedno sa Hide & Seek vitrinom. Pomenuti klub sto je dostupan u prirodno poliranom kao i u brušenom mermeru, dok je vitrina izrađena od sjajnog ili neprozirnog lakiranog drveta i sadrži polucilindar sa prednjim ili zadnjim otvaranjem.

Za one koji ipak preferiraju udobnost i žele maksimalnu iskorišćenost svog prostora za uživanje tu je i modularna sofa Elissa Sectional sa unutrašnjom strukturom od drveta koja je takođe postavljena penastim poliuretanom. Ako bi se ova sofa pitala, ona bi uvek za partnera izabrala Monete klub stočić od poliranog metala i specifičnog dizajna.

I na kraju, da bi sav ovaj divan nameštaj mogao da zablista punim sjajem, Galloti & Radice su se potrudili da proizvedu viseću lampu Spectar sa neon (prigušivim) svetlom, izrađenu od ručno brušenog mesinga.

Kao što i sami imate prilike da vidite, Galloti & Radice su firma koju pokreće volja za stvaranjem, preobražavanjem dosadnih i monotonih komada nameštaja. Njihova deviza glasi: rastite, pravite inovacije, vršite istraživanja, što ova poslednja kolekcija definitivno i potvrđuje.

Izvor: gallottiradice.it

Povezane teme