Funkcionalna elegancija na otvorenom: kolekcija nameštaja Venexia

Najnovija kolekcija nameštaja dizajnera Luke Nićeta pod nazivom Venexia, napravljena je u saradnji sa italijanskim proizvođačem Ethimo.

Reč je o salonskoj kolekciji inspirisanoj urbanističkim dizajnom devetnaestog veka sa dodatkom estetskih i funkcionalnih aspekata nameštaja za savremenu upotrebu. Svi delovi Venexia-e vizuelno podsećaju na starinske ograde zahvaljujući strukturi koja je napravljena od rafinisanog niza veoma tankih aluminijumskih gredica. Ovo ne samo da svim komadima nameštaja daje poseban ukras, već je istovremeno idealno za transport.

Kolekcija se sastoji od fotelje, dvosed sofe i modularne stolice za ležanje koja se može koristiti samostalno ili se pak pretvoriti u veliki kauč ili krevet. Tu su još i stolovi sa pločama od lava-kamena dostupni u dve veličine, idealni za stvaranje prijatnih kompozicija i opremanje širokog spektra otvorenih prostora.

Idealna za odmor, relaksaciju ili samo puko izležavanje i uživanje u zracima sunca, Venexia dolazi u kompletu sa velikim mekim i potpuno vodootpornim jastučićima napravljenim od recikliranih materijala. Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi oni pomažu da se stvori još impresivniji i bogatiji izgled celokupne kolekcije.

Venexia je za sada dostupna u sivoj i hladno plavoj varijanti. Iako na prvi pogled sve u vezi ove kolekcije deluje čvrsto i robusno, istovremeno je i elegantno i krajnje sofisticirano, tako da se za nju s pravom može reći kako predstavlja vrhunac funkcionalne elegancije na otvorenom.

Izvor: ethimo.com

Povezane teme