Fotelja koja vam nudi nežan zagrljaj

Da li ste ikad čeznuli za suptilnim zagrljajem?

Da li ste nekad zamišljali da vas udobna stolica u kojoj sedite naprosto može obuhvatiti i učiniti da utonete svim svojim bićem u nju? Ako jeste, ono o čemu ćemo danas govoriti je kao stvoreno za vas. U pitanju je fotelja koju je dizajnirala španska umetnica Patricia Urquiola, koja nosi naziv RUFF i sasvim je jedinstvenog izgleda.

Ovaj neobičan komad nameštaja oslanja se na binarnu geometriju, kako bi se stvorio vajarski dijalog između sedišta i naslona. Dizajnerka je upotrebila svoju maštu prilikom staranja naslona za ruke i leđa kao jednog komada koji će biti početak jedne lepe priče, i sasvim novog iskustva. Njena misija je da se obmota oko pojedinca poput nežnog zagrljaja, kao i da mu pruži maksimalan komfor u toku sedenja.

Krivudave i ravne arhitektonske linije, doprinose tome da ova fotelja stoji ponosno u prostoru i prihvata pozitivne kritike sa svih strana. Patricia je inspiraciju za nastanak ove fotelje pronašla u umetnosti Eduara Chillida, poznatog vajara koji je živeo u San Sebastijanu. Dizajnerka za sebe kaže da može delovati na različitim poljima, ali da je srodnost sa umetnošću, odnosno zajedništvo koje vlada umetničkim svetom, navodi da pretvara jednostavne oblike u izvanredne.

Takođe, ona navodi da je bitno usaglasiti dve važne komponente da bi umetnost bila živa – poeziju i konstrukciju. U suprotnom, umetnički dojam izostaje.

Ako vam je potreban zagrljaj zavirite u našu galeriju.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Povezane teme