Fantastična stolica – kišobran koja spaja udobno sa korisnim

Malo je predmeta koji svojom jednostavnošću i praktičnošću u isto vreme mogu apsolutno da vas zadive.

Kada je izmišljen kišobran, verovatno niste ni razmišljali o tome da bi on mogao imati i neku dodatnu funckiju, jer mu je ova primarna sasvim dovoljna. Ali u tome je čar savremenog dizajna; uvek uspe prijatno da nas iznenadi spajanjem dve vrlo korisne stvari u jednu.

Stolica u obliku kišobrana. Ideja sama po sebi zvuči apsolutno besmisleno dok ne shvatite koliko je zapravo briljantna. Razmislite samo – da li biste radije nosili sa sobom kišobran kao dama ili gospodin, ili vukli nezgrapnu i tešku stolicu? Odgovor je očigledno kišobran. Kompaktan i društveno prihvatljiv, kišobran sam po sebi zvuči smislenije, sve dok vam ne zatreba mesto da se odmorite. Ne možete sesti na kišobran, očigledno. Ili možda i možete.

Dizajner Yanagisaea Sera je tražio način da objedini ove dve krajnosti u jednu i "sakrio" je stolicu unutar kišobrana. Ono što je fantastično u vezi stolice Hide And Seek je njena jednostavnost. Iako je još uvek u fazi prototipa ova stolica po svemu sudeći može da obavlja svoju sedalnu funkciju. Okvir kišobrana napravljen je od šipki od nerđajućeg čelika koje se sklapaju u oblik kišobrana izgledajući pri tom ništa drugačije od ostalih kišobrana.

Tkanina preko šipki sposobna je da podnese težinu odraslog čoveka, iako ne deluje tako. U svom sklopljenom obliku ova stolica-kišobran je spremna da vas prati u stopu, kao i da bude pretvorena u stolicu kada se umorite od hodanja.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Dizajner: Yanagisawa Sera

Povezane teme