Elytra sto za kafu inspirisan krilima insekata

Kada vam je potrebna inspiracija, priroda vam može podariti toliko toga.

Kada tražite savršen oblik, boju ili karakter, priroda je ta kojoj možete da se okrenete i pronađete upravo ono što vam treba. Upravo je priroda ta koja je nadahnula našu današnju umetnicu.

Kada je u pitanju oblikovanje životnog prostora, dizajner nameštaja i enterijera, Radhika Dhumal, zaista je ostavila utisak svojim delom. Ona je kreirala neobičan sto za kafu inspirisan krilima insekata. Njen rad je odjeknuo internetom i sve je više onih koji su oduševljeni delima nadahnutim prirodom

Kada je uzela papir i olovku u ruke sa namerom da dizajnira, Radhika nije znala odakle da počne, niti kuda će je to odvesti. Radeći na praznom komadu papira, intenzivno povlačeći linije koje tada nisu imale smisla, ona se našla u škripcu koji je neobično podsećao na krila buba. Nije prošlo mnogo, kada je kreativac u njoj osetio poziv za buđenjem i skici krila dodao dasku i nogare pretvarajući ih u vrlo neobičan sto za kafu.

Svoju kreaciju ona je nazvala Elytra, po tvrdoj školjci koja štiti krila određenih insekata. Drveni stočić za kafu inspirisan krilima buba sa staklenim umetkom koji se širi sa strane formirajući položaj za let, vrlo je neobično rešenje za osveženje modernih domova.

Sto sadrži kružnu gornju prednju platformu pod kojom se sastaju krila, i donju ispod koje su vrlo stabilne nogare, slične nogama insekata.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

Povezane teme