Elegantna sofa inspirisana visokom modom

Svi muškarci koji vole da budu odeveni elegantno i sa neverovatnim stilom, verovatno su upoznati sa veštinama engleskih krojača…

Englesko krojenje je nešto što je jednostavno nezamenljivo, čak i sada u dvadeset prvom veku, kada je masovna proizvodnja osvojila svaki pedalj našeg života. Odelo krojeno po meri oduvek je bilo skupoceno i verovatno će tako i ostati zauvek, jer je to obeležje uspeha, prestiža i stila bilo kog pojedinca. Čovek koji se oblači elegantno za svaku priliku, definitivno je markantniji i upečatljiviji od onih drugih.

Izraz, krojeno ili pravljeno po meri popularan je i u industriji nameštaja, baš kao u sferi mode. Najkraće rečeno, ono što je napravljeno prema vašim željama i zahtevima, ne može se uporediti sa onim masovno proizvedenim komadima, koliko god oni pristupačni bili.

Bilo da govorimo o kuhinjama, spavaćim sobama ili dnevnim boravcima, nameštaj koji je dizajniran sa visokom modom na umu, ne može biti loš, već samo može dodatno ulepšati jedan prostor, dajući mu karakter i sve neophodne osobine koje će ga uspešno izdvojiti od drugih.

Jedan od takvih komada nameštaja, inspirisan upravo engleskim krojaštvom, jeste Hardy sofa, koju je kreirao dizajner Hose Manuel Ferero iz estudi(H)ac, za brend Blasco&Vila. Njegov dizajn “očišćen” je od svega nepotrebnog i svih onih ukrasa koji kradu pažnju, pa je krajnji rezultat elegantni komad nameštaja, sa prefinjenom siluetom i pravim linijama, koji naginje ka klasičnom stilu, ali i dalje odiše komforom i udobnošću.

Ova prefinjena sofa kreirana je kao omaž imenu i dizajnerskim detaljima čuvenog Savile Row krojača Edvina Hardija Ejmisa. Njene strane otkrivaju neočekivani element, sa detaljima naslona za ruke koji nas podsećaju na američke manžetne i košulje. Slojevita tkanina koja je krasi može biti prilagođena po pitanju boje, ali suptilna priroda kontrastnih tonova joj daje upravo taj luksuzni i elegantni šmek o kom smo govorili.

N.Đ.

Izvor: Design Milk

 

Povezane teme