Drvo, aluminijum, beton? Ovog leta, vi birate materijal za baštenski nameštaj!

Drvo ili aluminijum? Beton ili mesing? Minimalizam, jasne linije ili dinamični elementi koji plene pažnjom? Šta god da odaberete, jedno je sigurno – ovog leta eksperimenti su u trendu!

Sve se ovo naravno odnosi prvenstveno na nameštaj koji koristimo za opremanje svojih eksterijera. Ove godine, više nego ikad ranije, punu pažnju posvećujemo svojim balkonima, terasama, baštama i vrtovima, a prva stvar koja nam sa dolaskom lepših dana pada na pamet glasi: koji nameštaj odabrati za svoje dvorište?

Dakle - drvo ili aluminijum? Dva posebno zahvalna materijala za koje sa sigurnošću možemo reći da imaju dvostruku estetsku vrednost. Ne samo da će ovakav nameštaj obezbediti jednostavnost svima onima koji vole nešto smireniji izgled svoje bašte, već je idealan i u slučaju da ste ljubitelj dinamike na otvorenom.

Sudeći po najnovijim kolekcijama baštenskog nameštaja, minimalizam je i ove godine prilično popularan, s tim što je primetno da dolazi u paketu sa aluminijumskim i drvenim okvirima. Sve to ima za cilj pružanje dodatne udobnosti i prefinjene elegancije boravku na otvorenom.

Još jedna varijanta na koju se sa sigurnošću možete kladiti jesu i elementi sa strogim geometrijskim dizajnom i obloženi mekanim sedištima koji u suštini predstavljaju savršen balans između oblika i mekoće. Zanimljivo je da ovakav dizajn važi i za sofe, stolice, ležaljke pa čak i stočiće. Naravno, u svakom trenutku je dozvoljeno da se poigravate sa različitim oblicima i veličinama kako biste stvorili što živopisniji eksterijer.

Modularni elementi koji se lako mogu sastaviti, izvlačiti i ponovo vraćati na svoje originalno mesto će takođe biti aktuelni zajedno sa klasičnim modelima pomoćnih stočića koji će ove godine zablistati punim sjajem zahvaljujući svojim nadogradnjama. Naime, kvadratni i pravougaoni stolovi koristiće ne samo drvo i aluminijum, već i malo očekivani beton koji će čitavoj baštenskoj priči dati skoro arhitektonski osećaj.

izvor: talentispa

Povezane teme