Drvena komoda koja sagoreva ugljene hidrate

Upoznajte jedan neobično funkcionalan komad nameštaja koji ima jedinstvenu funkciju a to je sakrivanje vašeg sobnog bicikla!

Gledajući stvari iz tog ugla, ovaj orman ili bolje reći jedinstvena drvena komoda zaista gutaju sve one kalorije koje vi tokom dana sagorite na svom sobnom biciklu. Na prvi pogled deluje kao sasvim običan (pa čak i pomalo bezličan) komad nameštaja iz sredine prošlog veka, ali već na drugi... shvatate da je to zapravo idealno mesto za smeštanje mini teretane!

Navikli smo već da se ormari pretvaraju u krevete, sofe u fotelje, police u trpezarijske stolove, i zaista, modularan nameštaj u svim svojim varijantama ne prestaje da nas oduševljava. Pa ipak, jedan ovako originalan primerak sa namenskim prostorom za sobni bicikl do sada nismo imali prilike da vidimo.

Njegova dodatna polica na izvlačenje smeštena sa strane služi za otkrivanje bicikla, omogućavajući kardio trening u udobnosti doma – kada se trening završi bicikl jednostavno klizi nazad u svoje skladište, bez imalo pompe. Ono što je bitno pomenuti jeste da ovaj orman ne dolazi sa sopstvenim sobnim biciklom, već je “samo” dizajniran tako da bude kompatibilan sa vašim postojećim stacionarnim bike-om. Njegova klizna fioka napravljena je od čelika što vam i omogućava da na nju postavite bicikl: ona može izdržati do 180 kg što znači da možete “voziti” direktno na njoj i samo ubaciti bicikl onda kada završite trening.

Svaki primerak izrađen je od tvrdog drveta trešnje i ima sasvim dovoljno prostora za skladištenje ne samo bicikla, već i ostale opreme za teretanu poput tegova, prostirki za jogu, užeta za preskakanje pa čak i patika. Dodatno, tu je i momenat pametnog prilagođavanja pa sami možete birati da li želite da se klizna čelična fioka otvara sa leve ili desne strane komode.

Izvor: yankodesign

Povezane teme