Dizajnerski stolovi za kafu koji se ističu u prostoru

Ništa ne može na lakši i lepši način da promeni utisak u prostoru od postake stola na kafu u centralnom delu dnevnog boravka.

Danas nam je dostupno zaista mnogo vrsta stolova za kafu koji se razlikuju ne samo po stilu, već i po obliku, boji, materijalu i dimenzijama. Nezavisno od stila koji dominira prostorom dnevnog boravka mali sto za kafu je obavezan detalj a ako još uvek niste pronašli svoj savršen primerak, redovi koji slede bi vam mogli biti od pomoći.

KAKO ODABRATI STO ZA KAFU?

Čak i ako birate dizajnerske primerke stolova za kafu, važno je da imate na umu neke osnovne smernice. One služe pre svega da vam pomognu da odarerete sto koji odgovara vašem načinu života i specifičnosi prostora sa kojim raspolažete. Procenite dakle koliko prostora imate pred sobom pre odluke o kupovini. Idealno bi bilo da je razdaljina od sofe i stola oko 30 cm. Mora pri tom biti dovoljno mesta za noge kada se sedi i jednostavno zaobilaženje stola pri hodu. Ukoliko kraj sofe ili ugaone garniture ima i drugih komada nameštaja za sedenje, stočić bi svojim oblikom trebao i njima da bude dostupan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rugs USA (@rugs_usa)

OBRATITE PAŽNJU NA VISINU STOLA

Budući da ćete na stolu za kafu, sem kafe držati i mnoge druge stvari i relativno često posezati za njima, visina stola igra u celoj priči važnu ulogu. Optimalna visina stola zavisi zapravo od visine sofe. Idealno bi bilo kada bi sto bio par cm niži od sofe. Ako to nije slučaj sa stolom koji vam se izrazito dopada balans u prostoru možete da napravite sa nekim drugim komadom nameštaja za sedenje, foteljom ili tabureom, koji će biti niži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rugs USA (@rugs_usa)

PREPUSTITE SE KONTRASTIMA

Čak i unutar određenog stila uređenja, kontrast između stola za kafu i sofe bi trebalo da bude vaš cilj. Pod tim se podrazumeva sparivanje vitke i duge sofe sa masivnim i odvažnim stolom i obratno, grandioznog komada nameštaja za sedenje sa elegantnim staklenim stolom. Materijali vam u tom pogledu mogu biti od velike pomoći. Jednostavno odaberite onaj koji u prostoriji nije prisutan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rugs USA (@rugs_usa)

PAŽLJIVO SA MATERIJALIMA

Stočići za kafu dolaze u različitim materijalima kao što su drvo, staklo, metal, ratan i druge vrste. Razmislite o tome koji materijal najbolje odgovara vašem stilu i potrebama. Na primer, drveni stočići mogu dodati toplinu i prirodni element u prostor, dok stakleni stočići mogu delovati moderno i elegantno. Razmislite o stilu vašeg dnevnog boravka i pronađite stočić koji će se uklopiti sa ostatkom enterijera. Možete birati između modernih, klasičnih, rustičnih ili minimalističkih dizajna, u zavisnosti od vaših preferencija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rugs USA (@rugs_usa)

NE GUBITE FUNKCIONALNOST IZ VIDA

Razmislite o tome kako ćete koristiti stočić za kafu. Da li ćete na njemu služiti kafu i grickalice, koristiti ga za čitanje, rad na laptopu ili druge aktivnosti? Izaberite sto koji će odgovarati vašim potrebama i pružiti dovoljno prostora za sve što želite da na njemu držite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rugs USA (@rugs_usa)

Povezane teme

02.06.2024 Nameštaj

Uključite okrugle stolove u svoj kućni dekor

Ukoliko mislite da su okrugli stolovi u enterijeru potpuno izašli iz mode i da takvi predmeti nisu u trendu, znajte da definitivno niste u pravu. Predstavljamo nekoliko pravih nači...

30.05.2024 Nameštaj

Nameštaj od recikliranih automobila

Ovaj modularni asortiman, nazvan „Living Vroom“, namenjen je urbanim prostorima i uključuje sofu, ležaljku, puf i odgovarajuće lampe, pružajući posetiocima grada mogućnost da se po...

27.05.2024 Nameštaj

Unikatna NLO stolica za ljuljanje: futuristički dizajn i kraljevski komfor

Bez obzira na to da li je povezujete sa letećim tanjirom ili ne, ovaj neidentifikovani komad nameštaja sigurno će privući pažnju svojom vanzemaljskom lepotom i pružiti nezaboravno...

24.05.2024 Nameštaj

Minimalistički nameštaj od drveta: diskretna fokusna tačka u modernim enterijerima

Sa čistim linijama i suptilnim dizajnom, ovi komadi nameštaja ne samo da privlače pažnju kao centralne tačke, već i unose osećaj mira i spokoja u moderni enterijer.

18.05.2024 Nameštaj

Trenutno najpopularniji trendovi u dizajnu nameštaja

Stručnjaci za uređenje enterijera savetuju da ove godine birate nameštaj koji će u isto vreme biti i lep ali i praktičan, a ovo su njihovi predlozi...

15.05.2024 Nameštaj

Kauči i fotelje u dnevnoj sobi: 20 inspirativnih primera

Od lenjih nedeljnih popodneva do živahnih okupljanja sa prijateljima i porodicom, mekane fotelje i kauči su epicentar dragih uspomena i svakodnevnog opuštanja.

12.05.2024 Nameštaj

Osnovni komadi nameštaja za lepo i funkcionalno predsoblje

Predsoblje je prvi prostor koji gosti vide kada kroče unutra, i to je mesto gde prelazite iz spoljnog sveta u udobnost vašeg sopstvenog utočišta.

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...