Dizajnerski stolovi za kafu koji se ističu u prostoru

Ništa ne može na lakši i lepši način da promeni utisak u prostoru od postake stola na kafu u centralnom delu dnevnog boravka.

Danas nam je dostupno zaista mnogo vrsta stolova za kafu koji se razlikuju ne samo po stilu, već i po obliku, boji, materijalu i dimenzijama. Nezavisno od stila koji dominira prostorom dnevnog boravka mali sto za kafu je obavezan detalj a ako još uvek niste pronašli svoj savršen primerak, redovi koji slede bi vam mogli u tom pomoći.

KAKO ODABRATI STO ZA KAFU?

Čak i ako birate dizajnerske primerke stolova za kafu, važno je da imate na umu neke osnovne smernice. One služe pre svega da vam pomognu da odarerete sto koji odgovara vašem načinu života i specifičnosi prostora sa kojim raspolažete. Procenite dakle koliko prostora imate pred sobom pre odluke o kupovini. Idealno bi bilo da je razdaljina od sofe i stola oko 30 cm. Mora pri tom biti dovoljno mesta za noge kada se sedi i jednostavno zaobilaženje stola pri hodu. Ukoliko kraj sofe ili ugaone garniture ima i drugih komada nameštaja za sedenje, stočić bi svojim oblikom trebao i njima da bude dostupan.

OBRATITE PAŽNJU NA VISINU STOLA

Budući da ćete na stolu za kafu, sem kafe držati i mnoge druge stvari i relativno često posezati za njima, visina stola igra u celoj priči važnu ulogu. Optimalna visina stola zavisi zapravo od visine sofe. Idealno bi bilo kada bi sto bio par cm niži od sofe. Ako to nije slučaj sa stolom koji vam se izrazito dopada balans u prostoru možete da napravite sa nekim drugim komadom nameštaja za sedenje, foteljom ili tabureom, koji će biti niži.

PREPUSTITE SE KONTRASTIMA

Čak i unutar određenog stila uređenja, kontrast između stola za kafu i sofe bi trebalo da bude vaš cilj. Pod tim se podrazumeva sparivanje vitke i duge sofe sa masivnim i odvažnim stolom i obratno, grandioznog komada nameštaja za sedenje sa elegantnim staklenim stolom. Materijali vam u tom pogledu mogu biti od velike pomoći. Jednostavno odaberite onaj koji u prostoriji nije prisutan.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Povezane teme