DIY kreveti od paleta u modernim domovima

Trend modernog rustičnog dizajna u poslednje vreme srećemo na svakom koraku.

Jednostavan način da ga primenite u svom domu ogleda se u izradi kreveta ili uzglavlja nad njim od paleta. Ove palete se zapravo koriste kako bi se zahvaljujući njima podizao teret uz pomoć viljuškara i utovarao u kamione, međutim od njih je moguće kreirati širi spektar zanimljivih stvari. Uz malu dozu kreativnosti nekoliko paleta može da vam posluži za stvaranje jedinstvenog kreveta, koji unosi rustičan osećaj u vaš dom.

Poznat i kao farmhouse stil, on donosi prirodu u vaš dom kao i obilje zemljanih tonova zahvaljujući prisustvu drveta. Elementi rustičnog dekora mogu svaku prostoriju u jednom domu učiniti toplijom i prijatnijom. Čak i ako ne raspolažete sa vrsnim veštinama izrade nameštaja, ideje koje vam danas donosimo će vam pokazati koliko je lako napraviti krevet od paleta.

MODERAN MINIMALISTIČKI KREVET OD PALETA

U većini spavaćih soba krevet zauzima središnje mesto u prostoru i deluje kao žarišna tačka. Kada je uređen u minimalističkom stilu, uz malo ili nimalo zidnih dekoracija krevet od paleta postaje neposredna tačka fokusa. Pored toga, drvo može ostati u originalnoj boji ili biti ofarbano po želji kako bi se stopilo sa postojećim nameštajem.

ŠIK ŽENSTVENE IDEJE ZA KREITANJE KREVETA OD PALETA

Veliki broj ljudi ima tendenciju da pretpostavi da je teško uklopiti krevet od paleta u ženski ili moderan šik stil dizajna. Međutim istina ne može biti dalja od toga. Zadržavajući se na jednostavnosti pri izradi kreveta, celokupnu priču možete da okrenete ka ženskoj strani isticanjem posteljine u cvetnom dezenu ili nekoj esencijalnoj ženstvenoj boji. Uz lep dekor na zidu i tepihe slika drvenog kreveta od paleta će itakako naći svoje mesto u ovoj priči.

KREVETI OD PALETA U RISTIČNIM SOBAMA

Rustični trend je svakako onaj koji najbolje prihvata krevete od paleta. Zemljani tonovi i različite teksture savršeno se slažu sa drvetom kao materijalom koji se koristi za izradu palete odnosno vašeg kreveta. Ovakvi kreveti se obično ostavljaju u svojoj originalnoj boji, sa naglašenim detaljima poput kanapa, pletenih korpi, zelenila, drvenog uzglavlja i zidne umetnosti koja ih okružuje.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme