Da li ste spremni za odvažnu tirkiznu sofu u vašem dnevnom boravku?

Magnetna privlačnosti skriva se u tirkiznoj boji.

Ona se nalazi na tankoj granici između plave i zelene boje i deluje vrlo umirujuće na ljudski um. Korišćena u enterijeru ona stvara osećaj svežine i kao takva može biti neverovatan dodatak vašoj dnevnoj sobi. Danas vam predstavljamo odvažne sofe i tirkiznim nijansama koje mogu probuditi usnuli dnevni boravak u vašem domu i učiniti da zaista uživate dok u njemu boravite.

KOJI STILOVI DEKORA PRIHVATAJU TIRKIZNE SOFE?

Uprkos svojoj izazovnoj nijansi tirkizna sofa može svoje mesto pronaći u gotovo svim stilovima uređenja. Jedini kom ne odgovara naročito je vintage, u kom se većinom koriste neutralne i pastelne nijanse. Jedan tako hrabar komad nameštaja delovaće izvanredno u savremeno i moderno uređenom dnevnom boravku, ali će isto tako dati sasvim novu dimenziju boho i marokanskim enterijerima. Što se tiče skandinavskih i minimalistički uređenih prostora, oni će imati "razumevanja" za uvođenje tirkizne sofe u celu priču, koja će im zauzvrat dati osećaj svežine. Kada je oblik sofe u pitanju, poželjno bi bilo da se vodite oblicima koji dominiraju u datom prostoru. Po vašoj želji to može biti tradicionalna Chesterfield sofa ili ultra moderna zakrivljena koja je sve prisutnija u modernim enterijerima.

KOJE BOJE MOŽETE KORISTITI UZ TIRKIZNU SOFU?

Tirkizna sofa će jako lepo izgledati u prostoru kojim vlada neutralni ton. Takođe isticaće se i u onim u kom su pretežno tamne boje. Ako vam vaš dnevni boravak deluje jednolično tirkizna sofa predstavlja predivan akcenat sa kojim ne možete pogrešiti. Osim toga ako volite smele boje, budite slobodni da ih uparite sa tirkiznom sofom jer ona rado prihvata kako žute, tako i roze, narandžaste ali i ljubičaste tonove.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme