Da li je nesvakidašnja sofa idealan komad nameštaja za vaš dom?

Ako ste gledali prelepe sofe u nijansama kao što su smaragdno zelena, živahna crvena i kraljevska plava, ali ste jednostavno oklevali da jednu takvu ponesete kući, onda je ovaj tekst idealan za vas neodlučne.

Odvažna sofa jednostavno odudara od ostatka nameštaja, to je onaj komad na koji ste posebno ponosni jer ste ga dugo birali i strahovali da li će se uopšte uklopiti u ostatak vašeg životnog prostora.

Ovakve nesvakidašnje sofe su pouzdan znak da u vama čuči avanturista koji se ne zadovoljava nametnutim izborima, odnosno neutralnim nameštajem koji uvek predstavlja siguran put opremanja enterijera. Pa ipak, i pored toga što se radi o vašoj omiljenoj boji i teksturi o kojoj ste dugo maštali, ponekad jednostavno niste sigurni da li ste načinili pravi potez. Postoje li uopšte načini za otkrivanje tog “pravog” poteza kada je izbor savršene sofe u pitanju?

Verovali ili ne, odgovor je potvrdan. Ukoliko pripadate grupi onih koji više vole da postave nameštaj jednom a da onda zaborave na njega, onda šarene i odvažnije sofe jednostavno nisu za vas. Ovakvi komadi nameštaja su velika obaveza, pa ako uživate da menjate propratne dodatke kako biste dobili potpuno novi izgled svake godine ili svake sezone, bolje je ne upuštati se u takvu avanturu.

S druge strane, ako jednostavno želite da stvorite životni prostor koji je u potpunosti u skladu sa vašim stilom, vašim svakodnevnim potrebama ali i da u njemu budu samo odabrani komadi nameštaja koje volite, onda smo sigurni da će taj prelepi smaragdno zeleni kauč koji ste pikirali biti savršena fokusna tačka kada je u pitanju vaš dnevni boravak.

Kada je boja sofe u pitanju, uvek je dobro početi od onih nijansi koje nazivamo “praktično neutralnim”. Najplastičnije rečeno, takve sofe imaju efekat plavih farmerki: kao što sve ide uz vaše farmerke, isto važi i za većinu plavih sofa. Dakle, ukoliko ste bacili oko na sofu u nijansi plave, budite sigurni da niste mnogo pogrešili. Posebno ukoliko se u okolini nalaze beli zidovi i minimalan dekor.

Štaviše, ako ste čvrsto utemeljeni u onoj staroj izreci „manje je više“ kada je u pitanju dekoracija, šarena sofa bi mogla da bude samo stvar koja će vašem prostoru dati boju. Crvena, narandžasta, zelena ili plava sofa mogu postati svetla tačka u inače minimalističkoj prostoriji, i omogućiti arhitekturi i pažljivo odabranim dodacima koji je okružuju da dođu do izražaja.

Isto tako, ako postoji nijansa koju jednostavno volite i koja u potpunosti govori o vama, sofa u toj boji će se verovatno dobro uklopiti u vaš dom. Ako se pritom osećate najživahnije u divljim šarenim prostorima, onda je i šarena sofa verovatno dobar izbor za vas, a isto važi i u slučaju da ste jednostavno opčinjeni nekom sofom koju jednostavno ne možete da izbacite iz svoje glave.

Ljubav ionako nema uvek smisla, pa zašto bi ljubav prema nameštaju bila izuzetak? Pozivamo vas da pogledate neke zanimljive i krajnje originalne primerke u našoj maloj galeriji sofa, a zatim odaberete jednu koja će u potpunosti odgovarati vašem enterijeru...

Povezane teme