Cilindrični plakar slovenačke dizajnerke Nike Zupanc

Slovenački dizajner Nika Zupanc dizajnirala je cilindrični plakar sa 144 male bele fioke...

Kreirane od laminantne šperploče, sa malim ovalnim, bakarnim ručkama, fioke su obmotane oko Tower plakara i dizajnirane su kako bi u sebe smestile male predmete skupljane od strane vlasnika. „Ovaj dizajn inspirisan je malim stvarima koje samo naizgled deluju tako spolja, ali istovremeno predstavljaju veliki deo unutrašnjeg sveta i dolaze kao svedoci vaše prošlosti i uspomena iz svakodnevnog života“, izjavila je Nika. „Mi veoma često dobijamo, posedujemo, kupujemo i sakupljamo veliki broj sitnih predmeta tokom našeg života“, dodala je.

„Neke od ovih sitnica možda koristimo, neke ne, ali svakako iz različitih razloga želimo da ih zadržimo. Pružanje pogodnog mesta za ove kolekcionarske predmete ponekada može biti veoma komplikovano, međutim, ovaj dva metra visok toranj opremljen fiokama veličine onih za nakit, smeštenih na ram od šperploče i montiran na šest metalnih nogara predstavlja pravo rešenje. Jedan ikonični oblik se veoma suptilno transformiše u nešto drugo i pruža ovom komadu nameštaja auru iluzije i neočekivanog obrta“, rekla je Zupancova.

Zupanc poseduje svoj studio u Ljubljani i prethodno je kreirala nameštaj za kompanije Sé, Moooi i Qeeboo. Takođe, neka od njenih dela su podjednako intrigantna i interesantna kao ovo, a neka od njih su i Magistral Cabinet, koji je kreirala u saradnji sa Sebastijanom Erazurizom. Rad Nike Zupanac predstavlja pravi dašak inspiracije, poseduje obilje kvalitetnih materijala i modernih tehnologija, ujedno pružajući veliki broj mogućnosti.

Njene saradnje prilikom kreiranja proizvoda uključuju neke od prominentnih dizajnerskih kompanija svetskog renomea. Nika Zupanc kreirala je čak i ograničenu kolekciju za Rosanu Orlandi, dok istovremeno nastavlja da dizajnira i proizvodi za svoj brend.

N.Đ.

Izvor: Beautiful Life

Povezane teme