BONALDO predstavlja novu lampu & trpezarijski sto sa staklenim krstom

Bonaldo je dobro poznato ime u svetu nameštaja.

Ova uspešna italijanska firma ima tradiciju dugu 85 godina, ali to ne znači da nije otvorena za konstantne inovacije i ulaganja u originalnost kada je dizajn u pitanju. Novi pripadnik kolekcije trpezarijskih stolova, kao i nova lampa pod nazivom Gocce primer su ovakvog jednog ulaganja.

Za sebe kažu da su firma koja želi da ispriča priču o strasti, istraživačkom duhu i kvalitetu. Odlika ove priče jeste krajnje elegantan nameštaj kao i svi ostali elementi koji spadaju u kućne potrepštine. Stolovi, stolice, sofe i kreveti deo su ekskluzivne italijanske proizvodnje odakle se izvoze na tržišta širom sveta.

A sve je pokrenula ljubav prema dizajnu.

Pa je tako trpezarijski sto nazvan Cros Table Glass zapravo samo potomak sada već čuvenog Cros Table stola koji, kako sama reč kaže, umesto drvenog postolja ima stakleno. U ovom slučaju upravo je providno staklo u obliku krsta to koje daje stolu čvrstinu i strukturu. Naglasak je na eleganciji dizajna pa se tako svakom elementu ponaosob daje šansa da sklopi ostatak priče.

Praveći kontrast između ultra-ravnih linija i mekih oblina, ovaj sto zapravo čini savršen spoj muškosti i ženstvenosti. Kada je postolje u pitanju, možete birati između drveta, keramike ili mermera, dok završna obrada baze uključuje elegantnu biserno zlatnu i platinaste nijanse. Na kraju dodajmo i to da je moguće birati između tri različite varijante drveta za donji krst, po kome je ovaj šarmantni sto i dobio naziv. Alain Gilles je kreativac koji stoji iza ove Bonaldove kolekcije.

Ne treba trošiti puno reči na drugi proizvod koji nam je Bonaldi s ponosom predstavio – lampu Gocce. Dobro proverena saradnja Bonaldija i Bartoli Design-a urodila je plodom i ovaj put, pa se tako pred nama našla prava mala lepotica u vidu kapljice (što inače i jeste bukvalan prevod reči “gocce”).

Kao što i sami možete da zaključite – kapljica se spušta s visine ne bi li osvetlila prostor. Može ići sama, ili biti u društvu tri ili pet providnih staklenih svetiljki sa kojima je spojena metalnom poveznicom.

Iskreno se nadamo da su ova dva ljupka nova stanara Bonaldo kolekcije privukla i vašu pažnju svojom jednostavnošću i elegantnom ležernošću.

Svakako ćemo ih i dalje držati na oku.

Ko zna, možda nas uskoro dočeka neka još novija varijanta stola i lampe. U svetu dizajna sve je moguće.

Izvor: Bonaldo.com

Povezane teme

17.02.2024 Nameštaj

Nameštaj koji savršeno odgovara hibridnom načinu rada

Jedan od novih komada nameštaja koji je dodat u kolekciju kancelarijskog nameštaja Herman Miller OE1 je radni sto koji možete da koristite bilo da sedite ili stojite.

14.02.2024 Nameštaj

10 saveta za postavljanje nameštaja u dnevnom boravku

U srcu svakog doma, dnevni boravak je prostor gde se udobnost sastaje sa stilom, gde se porodica okuplja i gde se stvaraju nezaboravni trenuci.

11.02.2024 Nameštaj

Za sve koji cene dobro organizovan radni prostor: modularni prenosivi sto Looha

Modularni prenosivi sto Looha je transformativni komad koji neprimetno integriše praktičnost i estetiku u moderan radni prostor.

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.