BONALDO predstavlja novu lampu & trpezarijski sto sa staklenim krstom

Bonaldo je dobro poznato ime u svetu nameštaja.

Ova uspešna italijanska firma ima tradiciju dugu 85 godina, ali to ne znači da nije otvorena za konstantne inovacije i ulaganja u originalnost kada je dizajn u pitanju. Novi pripadnik kolekcije trpezarijskih stolova, kao i nova lampa pod nazivom Gocce primer su ovakvog jednog ulaganja.

Za sebe kažu da su firma koja želi da ispriča priču o strasti, istraživačkom duhu i kvalitetu. Odlika ove priče jeste krajnje elegantan nameštaj kao i svi ostali elementi koji spadaju u kućne potrepštine. Stolovi, stolice, sofe i kreveti deo su ekskluzivne italijanske proizvodnje odakle se izvoze na tržišta širom sveta.

A sve je pokrenula ljubav prema dizajnu.

Pa je tako trpezarijski sto nazvan Cros Table Glass zapravo samo potomak sada već čuvenog Cros Table stola koji, kako sama reč kaže, umesto drvenog postolja ima stakleno. U ovom slučaju upravo je providno staklo u obliku krsta to koje daje stolu čvrstinu i strukturu. Naglasak je na eleganciji dizajna pa se tako svakom elementu ponaosob daje šansa da sklopi ostatak priče.

Praveći kontrast između ultra-ravnih linija i mekih oblina, ovaj sto zapravo čini savršen spoj muškosti i ženstvenosti. Kada je postolje u pitanju, možete birati između drveta, keramike ili mermera, dok završna obrada baze uključuje elegantnu biserno zlatnu i platinaste nijanse. Na kraju dodajmo i to da je moguće birati između tri različite varijante drveta za donji krst, po kome je ovaj šarmantni sto i dobio naziv. Alain Gilles je kreativac koji stoji iza ove Bonaldove kolekcije.

Ne treba trošiti puno reči na drugi proizvod koji nam je Bonaldi s ponosom predstavio – lampu Gocce. Dobro proverena saradnja Bonaldija i Bartoli Design-a urodila je plodom i ovaj put, pa se tako pred nama našla prava mala lepotica u vidu kapljice (što inače i jeste bukvalan prevod reči “gocce”).

Kao što i sami možete da zaključite – kapljica se spušta s visine ne bi li osvetlila prostor. Može ići sama, ili biti u društvu tri ili pet providnih staklenih svetiljki sa kojima je spojena metalnom poveznicom.

Iskreno se nadamo da su ova dva ljupka nova stanara Bonaldo kolekcije privukla i vašu pažnju svojom jednostavnošću i elegantnom ležernošću.

Svakako ćemo ih i dalje držati na oku.

Ko zna, možda nas uskoro dočeka neka još novija varijanta stola i lampe. U svetu dizajna sve je moguće.

Izvor: Bonaldo.com

Povezane teme