Azurno plava kolekcija baštenskog nameštaja koja nadilazi vreme i prostor

Azurno plava ili tirkizno plava boja je za kratko vreme postala apsolutni hit, i to ne samo kad su modne piste u pitanju.

Iako upravo ovu boju sve češće srećemo kod vodećih modnih kreatora, činjenica je da ni dizajn nameštaja ne zaostaje u eksperimentisanju sa njom. Ovo ne treba da čudi, posebno kada znamo da već i sam pogled na azurno nebo u čoveku budi osećaj slobode i opuštenosti. Ova boja savršeno korespondira sa letom i odmorom, s jedne strane poseduje svu potrebnu dubinu i svim stvarima daje neophodnu formu, a s' druge strane ostavlja sasvim dovoljno prostora za dodavanje inovativnih ideja.

Verovatno je tako nešto imala na umu i dizajnerka Paola Navone kada je stvarala kolekciju koju je nazvala Rafael, a koja je ispunjena komadima baštenskog nameštaja predivne azurne boje.

photo: ethimo

Koncept na otvorenom koji nadilazi vreme i prostor – leto, plavo more, zeleni brežuljci, pa čak i osunčane terase u gradu zaslužuju ovakvu mogućnost uživanja. Sofe, stolice, stočići i fotelje dizajnirani su tako da se perfektno uklapaju u bilo koji kontekst i što je možda i najbitnije – da jako dugo traju.

U prilog tome ide i podatak da ova kolekcija neobičnog izgleda ali snažnog karaktera ima čvrstu strukturu od brušene tikovine sa metalnim delovima koji samo naglašavaju kompletan proces izrade savršeno se uklapajući u tekstuire i nijanse jastuka. U tome im svojski pomažu i stolovi od belog mermera koji služe da dodatno naglase lepotu i udobnost nameštaja.

Svi elementi se mogu koristiti zajedno ili samostalno, što samo naglašava veštu ravnotežu između tradicije i modernog odnosno prirodne topline i sofisticirane elegancije.

Izvor: ethimo

Povezane teme