Wazai – vaš mali pomoćnik u baštovanstvu

Briga o sobnim biljkama može da bude poprilično velik izazov, naročito ako je reč o onim koje dovoljno ne poznajete.

Previše oduševljeni izgledom date biljke u cvećari, kada ste je kupovali, verovatno niste ni čuli pola od onog što je cvećar imao da podeli sa vama u vezi nege biljke, zbog čega sad sa tugom gledate kako vene. Ali ne prebacujte sebi, jer i najboljima od nas to se desilo. Više nego jednom. Srećom kada je u pitanju nega biljaka dizajn i tehnologija su udružili snege i rešili da vam pomognu.

Kompanija Abilliant vam predstavlja Wazai, nagrađivanog, bežičnog autonomnog pomoćnika u baštovanstvu. Ovo čudo tehnike isporučuje se sa aplikacijom koja vam omogućava da brinete o svojim sobnim biljkama kada niste kod kuće (pa i kad jeste). U skladu sa individualnim potrebama svake biljke Wazai automatski zaliva vašu biljku i savetuje vam koje je najbolje mesto u stanu za postavku vaše sadnice.

Wazai objedinjuje dve komponente; prvu koju čini unutrašnji lonac, onaj koji korisnik treba da ispuni svežom zemljom i cvećem; i drugi spoljašnji koji se na klik spaja sa unutrašnjim. Vaš mali pomoćnik pri baštovanstvu u zatvorenom, radi uz pomoć alkalnih baterija koje se moraju menjati na svakih 6 meseci, dok je materijal od kog je napravljen otporan na UV zrake, što znači da mu postavka kraj prozora neće naškoditi. Takođe aktivan drenažni sistem, omogućiće vašim biljkama aktivan rast.

Nakon klika i poravnanjem unutrašnjeg lonca sa mehanizmom zaključavanja, korisnik u veći lonac dobija zadatak da sipa vodu i tu se njegova uloga završava. Wazai preuzima brigu o vašim biljkama. On po potrebi zaliva vaše biljke, uz pomoć funkcije automatskog prskanja, beležeći pri tom kvalitet i suvoću tla. Osim toga on vam može dati podatke i o količini svetlosti kojoj je izložena biljka.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme