Vondom Revolution transformiše okeansku plastiku u dizajnerski nameštaj za eksterijere

Španski proizvođač nameštaja za eksterijere Vondom lansirao je kolekciju posvećenu izradi dizajnerskog nameštaja od reciklirane okeanske plastike.

Vondom Revolution skuplja ribarske mreže i drugu otpadnu plastiku sa Balearskih ostrva i stvara dugotrajan materijal za izradu nameštaja. Michelle Poon, direktor marketinga kompanije Vondom, rekla je: „Želeli bismo da ponudimo više od samog dizajnerskog nameštaja. Cilj nam je stvoriti komade plastike reciklirane 100% iz mora. Težimo da budemo pioniri na ovom polju. Ove komade nameštaja od recikliranog plastičnog materijala dizajnirao je katalonski dizajner Eugeni Kuitllet. Eugeni je prethodno dizajnirao brojne kolekcije nameštaja za ovaj brend, uključujući Ibiza, Brooklyn, Africa, Pedrera i Love. Ove kolekcije sadrže različite vrste stolova, stolica i ležaljki, sve imaju jedinstvene oblike i čiste linije.

Vondom Revolution nudi reciklirani okeanski plastični nameštaj koji će u određenoj meri sprečiti zagađenje okeana i predstavljaće moderan i smislen dodatak eko kućama. Zagađenje okeanskom plastikom je globalni problem i ovo bi moglo biti očigledno rešenje.

 foto:homecrux

M.L.

Povezane teme