Unikatne biljke koje možete dodati svojoj ličnoj džungli

Od kako je sveta i veka, čovek želi da ostane u bliskom kontaktu sa prirodom bez obzira na sve...

Veliki broj ljudi širom sveta uživa u prirodnom okruženju i stvara ga u sopstvenim uslovima, gde god da se nalazi. Naše male privatne bašte u dnevnim boravcima, džungle koje kreiramo na terasi i oaze u svim ostalim delovima naših domova, predstavljaju pravo skrovište od betona, metala i stakla koji nas generalno okružuju sa svih strana.

Beneficije posedovanja biljaka u raznim delova stana su mnogobrojne i poznate. One pored estetski zadovoljavajućeg okruženja koje nas poziva i mami da se u istom opustimo, prečišćavaju naš vazduh i okruženje. Sobe ispunjene zelenilom pozitivno deluju na naš um, ali i na ostatak organizma, snižavajući krvni pritisak, umanjujući anksioznost i nervozu. Biljke imaju moć da pojačaju lučenje serotonina, odnosno hormona sreće.

U današnje vreme, kada nam je svima kretanje ograničeno, a samim tim i boravak u prirodi, predlažemo vam da kreirate svoju sopstvenu urbanu baštu unutar svog doma, u kojoj ćete barem na nekoliko trenutaka moći da zaboravite na sve ostalo što vas okružuje. Sa tim na umu, u galeriji vam otkrivamo jedinstvene i neobične biljke koje možete iskoristiti:

D.Ć.

Foto: Pinterest; Wikipedia Commons, Reddit

« 15 16 17 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Povezane teme