Ulepšajte svoju baštu bubamarama

Iako smo vam do sada predstavili veliki broj ideja uz pomoć kojih možete učiniti svoje dvorište lepšim, svakoga dana nailazimo na nove koje moramo podeliti sa vama...

Ovog puta, predstavljamo vam veoma interesantan uradi sam projekat, za koji vam nije potrebno niti mnogo novca, a ni mnogo truda i vremena. U pitanju je kreiranje šarenih bubamara koje možete smestiti u svoj vrt, leje sa cvećem ili saksije i žardinjere.

Evo šta vam je potrebno za ovaj projekat:

- Boja za eksterijer – u našem primeru korišćene su ljubičasta, plava, žuta, ciklama, zelena i boja lososa

- Glatko kamenje, po mogućstvu ovalnog ili okruglog oblika

- Četka za farbanje

- Čačkalica

- Lak ili prozirna farba koji su otporni na vodu

Uputstvo za rad:

Prvo, odaberite kamenje sa kojim ćete raditi i očistite ga od prašine i zemlje. Nakon toga, kada se kamenje osuši, pripremite boje koje ćete koristiti u skladu sa uputstvima na pakovanju. Inače. Ovaj projekat možete uraditi i lakom za nokte, ako ga imate u izobilju!

Prvi korak je da sve kamenčiće ofarbate bojom po želji i ostavite ih da se osuše. Uglavnom će svim bojama biti dovoljan sasvim jedan sloj da dostigne potpunu pokrivenost, ali možete naneti dva, ako tako želite. Potom, crnom bojom iscrtajte obli deo na jednom kraju kamena, koji će predstavljati glavu bubamare.

Zatim, zadnjim delom vaše četkice koji ste umočili u crnu boju kreirajte tačkice na telu bubamare. Operite zadnji deo četkice i umočite ga u belu boju i nacrtajte oči vaše bubamare. Potom, uzmite čačkalicu i u centar belih tačaka koje ste prethodno dodajte po jednu crnu tačkicu koja će predstavljati zenicu oka.

Sačekajte da se sve boje dobro osuše i premažite ih vodootpornim lakom ili proizrnom farbom. Rasporedite ih po svom čitavom dvorištu i uživajte u bajkovitoj atmosferi koju će stvoriti.

N.Đ.

Povezane teme