Ugradne žardinjere za cveće namenjene terasama i tremovima

Ispunjavanje terase ili trema cvećem i zelenilom šireg spektra predstavlja odličan način da ovim prostorima dodate osećaj prirode.

Ovo se posebno odnosi na sve vas koji živite u velikim gradovima udaljeni od parkova i šuma. Ovo međutim može da bude težak zadatak kada pokušavate to da izvedete na malom prostoru. Težak da, ali ne i nemoguć. Sve što treba da uradite jeste da maksimalno iskoristite prostor sa kojim raspolažete. Donosimo vam danas pregršt ideja za kreiranje ugradnih žardinjera za sadnju biljaka.

PRIRODNE KAMENE ŽARDINJERE

Ovakva jedna žardinjera vas neće mnogo koštati pri čemu ni ne zahteva mnogo vremena za pravljenje. Kada nabavite željeno kamenje, posložite ga od najvećeg ka najmanjem koristeći pri tom odgovarajuću masu za spajanje poput cementa. Ove žardinjere mogu biti postavljene uz samu ivicu vaše terase, trema ili drugog prostora na otvorenom. Dno ispunite peskom i šljunkom i dobili ste idealno mesto za sadnju biljaka.

FINO OBRAĐENO KAMENJE ZA ŽARDINJERE

Za razliku od prirodnog kamena, fino obrađena varijanta je ona koja pronalazi svoje mesto u dvorištima koja teže ka modernom i elegantnom stilu. Ovakva kamenja su obično iste dimenzije što vam omogućava da ih lako i brzo složite uz željeni zid i formirate zahvaljujući njima svoje žardinjere za cveće.

DRVENE ŽARDINJERE

Drvo je takođe materijal koji možete iskoristiti za pravljenje žardinjera. Možete se opredeliti za njegov rustičan izgled ili mu pokloniti neku smelu nijansu. Ovakve žardinjere su posebno pogodne za male terase i tremove jer po želji za njihovo stvaranje možete koristiti manje ili veće drvene daske. Pri korišćenju ovih žardinjera potrebno je da između njih i biljaka postoji odgovarajuća saksija.

VISEĆE VARIJANTE ŽARDINJERA

Ako ne raspolažete sa prostorom na podu, uvek se možete poslužiti vertikalom. Napravite zgodne drvene žardinjere za sadnju cveća koje će biti zakačene na zidu i složene prema vašem nahođenju. U njima osim ukrasnih biljaka možete da gajite i začinsko bilje i povrće.

ŽIVI ZIDOVI

Ukoliko želite da vašu terasu, trem ili dvorište zaista oživite varijanta koja vam se pruža je ona u obliku zida prekivenog zelenilom. U zavisnosti od položaja vašeg doma, ovo može biti sjajan način osiguravanja privatnosti.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme