Šik načini za dizajniranje malih balkona

Ukoliko posedujete mali balkon i ne znate kako da ga dekorišete i istisnete maksimum iz njegove kvadrature, onda nekoliko narednih primera koje vam predstavljmo dolaze u pravi čas...

Uređenje malog balkona nikada nije lak zadatak, s toga smo vam pripremili nekoliko pravih taktičkih poteza koji vam mogu pomoći da kreirate izvanredan eksterijerni prostor uprkos svim ograničenjima koja poseduje.

Nameštaj i aksesoari

Najpopularnije opcije nameštaja za male balkone predstavljaju komadi na sastavljanje, posebno zbog toga što oni mogu biti sklonjeni i sklopljeni kada nisu potrebni. Sklopive stolice i stolovi uglavnom predstavljaju sve što vam je potrebno kako biste kreirali male zone za sedenje, čime se stvara idealno mesto za obedovanje. Ostale pametne opcije uključuju klupe L oblika sa ostavinskim segmentima, tako da vam dalje ostaje samo dodavanje stola.

Opredelite se za viseće stolice, koje automatski unose relaksirajući osećaj u prostor. Kačenje stolova na različitim šinama ili nakerima, predstavlja idealno rešenje za sve one ljude koji žele da ručaju na svojim balkonima. Koristite kredence za istovremeno sedenje i odlaganje stvari, opredelite se za pletene elemente nameštaja i sa njima dodajte rustični osećaj vašem eksterijeru, koji neće delovati kao da se nalazi u nekom urbanom delu.

Što se tiče aksesoara, sve je do vas, ali dizajneri preporučuju svećnjake i sveće, pored regularnog osvetljenja na zidovima i plafonima. Opremite svoj balkon tepihom i sa nekoliko jastuka u sličnoj boji, kako biste kreirali gostoljubiviji ambijent. Nemojte pretrpavati svoj mali balkon i budite umereni u postavljanju predmeta, jer u suprotnom, on će delovati još skučenije.

Zelenilo u saksijama

Zelenilo u saksijama i cveće predstavljaju ključne detalje svakog eksterijernog prostora. Oni vam mogu pomoći da se osećate kao u bašti i stvorite daleko više osvežavajući i relaksirajući ambijent. Možete postaviti koliko god saksija i sadilica sa zelenilom da poželite, sve dok ih bazirate u okolini svog nameštaja. Ukoliko ne posedujete dovoljno prostora, okačite svoje cveće i sadnice na zidove ili na plafonske nosače. Takođe, možete kreirati vertikalne bašte i postaviti nekoliko puzavica na ogradu balkona.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme