Rešenja za stvaranje privatnosti na otvorenom u krugu modernog doma

Prolećna i letnja sezona "vraćaju u život" mogućnost višečasovnog boravka na otvorenom.

Međutim kada ste na otvorenom, na vašem tremu, terasi ili u dvorištu ono što vam nedostaje za razliku od unutrašnosti vašeg doma je svakako privatnost. Život u haotičnom velikom gradu uključuje žrtvovanje privatnosti, budući da ste sa svih strana okruženi poželjnim i nepoželjnim pogledima. Čak i u predgrađima često se nailazi na probleme u vidu komunalnih tremova i zajedničkih dvorišta. Danas vam predstavljamo mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju za stvaranje veće privatnosti na otvorenom.

Nije potrebno da izdvojite malo bogatstvo da biste svom malom kutku za užitak na otvorenom podarili privatnost. Zelene visoke biljke ili puzavice, zasloni za zaštitu privatnosti, drvene ograde ili montažni zidovi, samo su neke od mogućnosti koje vam se nude.

OTMENI DRVENI ZIDOVI

Stvaranje modernog drvenog zida može vam pomoći da stvorite predivan osećaj privatnosti na otvorenom. Bilo da ste vešti sa alatom ili se odlučite za kupovinu ovakvih gotovih proizvoda, ovi zidovi će za tren transformisati prostor sa kojim raspolažete. Vaš trem ili dvorišni prostor možete po želji ograditi samo sa jedne ili sa čak tri strane.

DELIMIČNI REŠETKASTI ZIDOVI

Rešetkasti zidovi su vrlo popularna ideja za otvorene prostore. One vam u isto vreme ne ograničavaju pogled ali i daju preko potrebnu privatnost. Takođe one propuštaju svetlost i pružaju biljkama mogućnost da se uz njih penju. Iako ovi rešetkasti zidovi spadaju u vrstu tradicionalnih trendova, dizajneri enterijera ih sve češće koriste i pri dekoru vrlo savremenih prostora.

MODERNI METALNI PANELI

Ako drveni zidovi i rešetke nisu deo stila koji volite, uvek možete posegnuti za stilskim metalnim panelima. Na tržištu postoji izuzetno mnogo različitih metalnih zaslona koji mogu nadograditi i zaštititi vaš prostor na otvorenom od neželjenih pogleda. Takođe ovi paneli se izrađuju u sklopivim varijantama pa ih po želji možete pozicionirati gde želite.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme