Proleće je u vazduhu

Proleće se oseća u vazduhu, a sa njim dolazi i želja za uživanjem u prirodi.

Najnovije kolekcije Pedrali namenjene eksterijerima stvaraju idealne prostore sa dozom boje, stila i elegancije.

Prolećne nijanse nameštaja koje je dizajnirala ova italijanska kompanija donose svetlost i boju sve popularnijim stambenim prostorima: terasu istorijske vile u kojoj možete provesti veče sa prijateljima, baštu u kojoj možete uživati u prvim sunčevim zracima na bazenu ili na terasi na kojoj možete uživati u romantičnoj večeri dok se divite pogledu koji oduzima dah.

U takvim okruženjima, nameštaj igra fundamentalnu ulogu, kako u pogledu stila tako i funkcionalnosti. Napravljene od robusnih materijala i tehnologija koje garantuju optimalnu otpornost na atmosferske uticaje i habanje, stolice, fotelje i sofe doprinose stvaranju prijatnih i opuštajućih prostorana otvorenom.

Bilo da se radi o privatnim terasama ili o barovima, hotelima i restoranima na otvorenom, Pedrali nameštaj za eksterijere je dinamičan i raznovrstan, nudeći udobnost u domaćinstvu u kombinaciji sa blagostanjem života na otvorenom, stvarajući enterijerno-eksterijerni prostor bez granica.

Materijali i završne obrade su stručno pomešani i usklađeni kako bi se besprekorno uskladili s okolnim ambijentom.

Obeležena udobnošću, fotelja Remind potiče od najnovije saradnje sa Euženi Kitle. Njeni organski oblici evociraju meke linije drvenih stolica s kraja 19. veka. Štaviše, sa svojom funkcionalnošću, svestranošću i univerzalnim dizajnom, Remind se prilagođava svakom stilu opremanja, kako za unutrašnje tako i za otvorene prostore kao što su vrtovi, terase ili dvorišta.

Prozračna tekstura sedišta i naslona drži stolicu suvom na kišnim danima i hladnom tokom leta, iako je obdarena laganim i prozračnim izgledom.

Tribeca stolica by CMP Design vraća klasičnu stolicu iz 1970-ih godina u jednoj modernoj interpretaciji, ubrizgavajući joj boju i energiju. Ručno izrađena sa pažljivim smislom za detalje, Tribeca je izuzetno meka i udobna; tkanina pruža svež i dinamičan osećaj protoka i otvorenosti na sedištu.

Cela kolekcija je naglašena upotrebom boje, koja se kreće od toplih nijansi crvene, ružičaste i terakote do hladnije plave i žalfije. Povodom međunarodne manifestacije „I Maestri del Paesaggio“, Tribeca stolice, fotelje i tronožci su ukrašavai ulice i istorijski trg u gradu Bergamu, kao i stolovi Elliot, Patrik Žuana.

Svojom elegantnom siluetom i minimalističkim dizajnom, Elliot sto ima jak identitet koji se prilagođava različitim postavkama. Dizajniran za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, dolazi u posebnim završnim obradama i nizu svetlih boja.

Konačno, svestrana i višenamenska Reva kolekcija, koju je dizajnirao Patrik Žuan, sastoji se od elegantnog troseda, fotelje i ležaljke, od kojih svaki ima glatke linije i velikodušne veličine koje dočaravaju opuštajuću atmosferu toplijih sezona.

Reva utelovljuje koncept svestranosti: u samo nekoliko jednostavnih koraka, udobna dnevna ležaljka za sunce pretvara se u elegantan kauč s mekim jastucima, savršenim za glamurozne koktele.

TRIBECA, dizajn CMP Design

Tribeca nas vraća u prošlost modernom reinterpretacijom klasičnih stolica 60-tih godina prošlog veka izrađenih od čelika i pletiva. Tribeca je kolekcija za sedenje na otvorenom koja crpi inspiraciju iz dečijih uspomena na leto: sunčani mediteranski trg na kome se deca igraju, dok pletena stolica baca senke svojih žica na kaldrmu. Istinita ikona, obnovljena sa novim materijalima: čelični okvir, kombinovan sa elastičnošću a profil u vertikalno pletenom materijalu koji je izuzetno izdržljiv, lako se čisti.

Ručno izrađena sa najvećom pažnjom za detalje, ova stolica je neverovatno mekana i udobna daje savremeni preokret na tradiciju sa svojim vrhunskim dizajnom i kvalitetom.

REMIND, dizajn Euženi Kitle (Eugeni Quitllet)

 

Na latinskom jeziku „re-cordis“, znači „proći kroz srce'. Um i srce su bili neophodni za stvaranje Remind fotelje: srce kada je u pitanju njena kreacija i um kada je u pitanju proizvodnja.

Dok evociraju meke vijugave krivine drvenih stolica s kraja devetnaestog veka, Remind organska silueta podseća na "nešto što nikada pre nije viđeno", univerzalni oblik se može uklopiti u bilo koji prostor i dekorativni stil. Rezultat je inovativna polipropilenska fotelj, u kojoj je svaki element zamišljen da osigura ukupnu udobnost. Prozračna tekstura čini je prozračnom i čak lakšom. Napravljen od ubrizganog polipropilena,  funkcionalna je i svestrana, savršena za spoljašnje i unutrašnje prostore.

ELLIOT, dizajn Patrik Žuin (Patrick Jouin)

Svojom elegantnom siluetom i minimalistički dizajnom, Elliot sto ima jak identitet koji kombinuje meke linije i sinusoiden prirodne oblike.

Oblik stuba, koja se pretvara u vazdušastu bazu, izražava kontinuitet i pažnju posvećenu detaljima, dok sofisticirani arhitektonski dizajn stola izražava upečatljiv osećaj harmonije i čvrstoću, čineći ga laganim i funkcionalnim. Trostruka kolona u ekstrudiranom aluminijumu sužava se i razdvaja u tri noge od livenog aluminijuma. Dizajniran za unutrašnju i spoljašnju upotrebu dostupan je u tri različite visine.

REVA, dizajn Patrik Žuin (Patrick Jouin)

Elegantan trosed na razvlačenje, fotelja i ležaljka koja se može pretvoriti u sofu: Reva je kolekcija sa glatkim linijama i velikodušnim dimenzijama koja poziva na opuštanje i sanjivu atmosferu. Njen čist dizajn ima četiri sužene noge koje podržavaju tanki ekstrudirani aluminijumski okvir. Ležaljka za sunce ima naslon koji se može okrenuti i koji se može podići kako bi se pronašao najudobniji položaj. Dva tapacirana naslona za ruke i naslon za leđa pretvaraju ležaj za sunčanje u sofu, kada je umetnut. Meki jastuci obezbeđuju veću udobnost. Kolekciju upotpunjuje i fotelja za dve osobe sa istim formalnim jezikom i ležaljka za sunčanje.

Izvor Pedrali

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Moj vrt

Povezane teme