Prirodne metode za kontrolu rasta korova u bašti

Ako ovih dana radite na usavršavanju izgleda svog dvorišta, verovatno shvatate da postoji mnogo uglova, pukotina i skrivenih delova koje treba uzeti u obzir.

A ako živite na velikom imanju sa velikom travnatom površinom, onda će vam možda biti potrebno da ozbiljno zasučete svoje rukave i prionete na mnogo veći posao – borbu sa korovom! U prošlosti, mnogi od nas su koristili hemijsku kontrolu kako bi sprečili da korov iznikne ili da se vrati. Ali ovo je jedan od štetnijih načina za rešavanje stvari, i to ne samo za vas i vašu porodicu, već i za samo tlo i životnu sredinu.

Srećom, danas postoji mnogo dokazanih prirodnih metoda koje možete koristiti da držite korov pod kontrolom. I nijedan od njih neće predstavljati opasnost za vas, vašu porodicu ili okolinu. U stvari, mnoge od ovih metoda zapravo mogu pomoći da se stvori bolji izgled bašte koji je ujedno i mnogo zdraviji za celokupan ekosistem.

Ako želite da ulepšate svoje dvorište a da se istovremeno otarasite napasti zvane “korov” nudimo vam nekoliko proverenih metoda koje biste svakako trebali da razmotrite. Ove prirodne tehnike mogu biti veoma korisne kada pokušavate da se rešite korova i da oblikujete svoj vrt na način koji ste zamislili. U nastavku teksta saznajte detaljnije o čemu se radi...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme