Predivni načini uređenja terase u modernom seoskom stilu

Sve veći broj ljudi prihvata koncept – modernog seoskog ili farmhouse stila.

Razlog je očigledan – ovaj stil je vrlo prijatan, gostoljubiv i deluje umirujuće na sve koji borave u njegovom okruženju. Savršena doza seoskog šarma pomešana sa modernom estetikom čini da se vlasnici savremenih domova sa lakoćom opredeljuju za ovaj stil, a jednom prostoru u neposrednom okruženju doma on naročito prija. U pitanju je vaš trem, terasa, popločano dvorište odnosno bilo koji drugi vid prostora na otvorenom. Danas vam otkrivamo kako možete primeniti moderan seoski stil pri uređenju ovakvih prostora.

ŠEMA BOJA

Prvo i osnovno od čega bi trebalo da krenete je svakako šema boja, kako bi stvorili formu za vašu modernu seosku terasu. Vaša šema boja bi trebalo da sadži tople neutralne i zemljane tonove, sve vrste prirodnih nijansi poput zelene i plave kao i mestimične prigušene boje. Svakako ako vam neka boja posebno prija i ona u manjem obimu može da se nađe u ovoj priči.

DEKOR

Ako želite da stvorite autentičan prostor na otvorenom u modernom seoskom stilu pobrinite se da pod prekrijete drvenim daskama. One su izdržljive, unose toplinu u svaki prostor bilo na otvorenom ili u u zatvorenom i daju taj poseban moderno - seoski šarm. Ako želite da stvorite više privatnosti na otvorenom možete svoj trem ili terasu okružiti drvenim panelima. Njih potom možete ukrasiti biljkama šireg spektra i stvoriti istinsku oazu na otvorenom. Što se rasvete tiče unesite u celu priču neke lepe fenjere, lampice i lampione. Takođe dodaci u vidu kanti za zalivanje i starih gumenih čizama će doprineti savršenom utisku.

NAMEŠTAJ

Kada je reč o nameštaju vaša potraga treba da bude u pravcu rustičnih komada. Drvene stolice i stolovi, ležaljke od ratana, kao i tekstil sa štampom savršeni su za prikaz modernog seoskog stila. Ako želite trpezarijski set za otvoreni prostor možete prefarbati u belo i tako kreirati vrlo dopadljiv nameštaj koji suptilno naglašava stil koji ste odabrali.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme