Osveženje dvorišta tokom leta u kaskadnom stilu

Preuređenje dvorišta uvek je dobra ideja na samom početku leta.

Što više biljaka zasadite, to su veće šanse da ćete svoje okruženje ispuniti preko potrebnim zelenilom, svežinom i opojnim mirisima. Ukoliko ne raspolažete sa mnogo prostora za sadnju biljaka na otvorenom, ili je sve što imate u svom posedu vrlo mala terasa, naša današnja tema će vas oduševiti. Pronašli smo način kako da doskočimo tim popločanim dvorištima i skučenim terasama.

U pitanju su postolja za biljke, različitih oblika, veličina, materijala i visina, koja će vam omogućiti da dodate dozu zelenila vašem dvorištu. Osim toga, ova fenomenalna postolja možete koristiti i u zatvorenim prostorima, odnosno u toku zime kada budete unosili određene biljke u kuću.

Najobimnijoj grupi postolja za biljke pripadaju metalna postolja. Metal je izdržljiv, a pri upotrebi na otvorenom može se premazati i zaštitnom bojom, kako bi bio još trajniji. Takođe, savršen je za stilizovanje odnosno farbanje u željenu nijansu, kako bi se još bolje uklopio u vaš vrt. Elegantna, minimalistička i atraktivna metalna postolja su sve što vam je potrebno za savršeno dodavanje stila vašoj bašti.

Drvena postolja se najčešće izrađuju od bambusa, jer je ovaj materijal vodootporan i samim tim pogodan za postavku u dvorištu. Keramička i kamena postolja takođe mogu biti vrlo interesantno rešenje, jer prostoru daju karakter i dinamiku.

Zavirite u našu galeriju i pronađite svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme