Kamini na otvorenom za preobražaj vašeg dvorišta

Ima nečeg neodoljivo privlačnog u sedenju oko kamina u dnevnom boravku.

Ništa manje privlačna je i ideja da ovo zadovoljstvo prenesete i na otvorene prostore. Sa dolaskom proleća sve više smo željni boravka u dvorištu, a kako bi vam pri tom bilo prijatnije kamini na otvorenom su nešto o čemu vredi razmisliti. Prostori na otvorenom u krugu doma, bilo da se radi o malom vrtu, tremu, dvorištu ili bašti daju vam mogućnost da gotovo sve svoje aktivnosti izvedete na otvoreno. Dodavanjem kamina na otvorenom celoj priči, imaćete mesto oko kog će se okupljati cela porodica i to ne samo leti već i u kasnim jesenjim danima.

Od savremenih elegantnih opcija do ekstravagantnog dizajna – postoji široka paleta kamina za otvorene prostore od kojih ćete sigurno pronaći varijantu koja odgovara vašem stilu i prostoru sa kojim raspolažete.

TRADICIONALNI KAMINI

Jedan od najpopularnijih stilova za dizajn kamina na otvorenom je svakako tradicionalni. On predstavlja najbolju opciju za sve one koji vole prirodan i organski izgled. Ovakvi kamini su pogodniji za postavku u dvorištima jer su obično većih dimenzija. Mogu biti izrađeni od kamena ili opeke, ostavljeni u svojoj prirodnoj boji ili prefarbani najčešće u belo. Ovakvi kamini često ostavljaju prostor za postavku rešetke za roštilj ili peći za picu.

SAVREMENI KAMINI

Savremeni dekor ne mora nužno biti skup niti nerealan po pitanju svog izgleda. Ulaganje u savremeni kamin koji je inspirisan elegantnim dizajnom i čistim linijama može vam pomoći da transformišete svoj životni prostor u moderan kutak za beg od svakodnevnih obaveza. Ovakvi kamini za svoju izradu koriste najčešće pločice, staklo i metal kako bi postigli uglađen izgled.

KAMINI ZA MALE PROSTORE

Ne raspolažu svi sa velikim prostorom u dvorištu za smeštaj ekstravagantnog kamina. Mini varijante kamina koje deluju poput malih dimnjaka, vatrenih posuda ili kaminskih peći mogu da posluže kao savršena alternativa za stvaranje prijatnog ambijenta na vašoj terasi.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme