Kako stvoriti lepu baštu bez mnogo gnjavaže?

Najčešći zahtev sa kojim se dizajneri eksterijera susreću glasi – kako da svoju baštu ili vrt načinim što lepšim a da taj proces bude što manja gnjavaža?

Ok, možda to pitanje i ne zvuči baš tako direktno i grubo, ali činjenica je da sve veći broj ljudi ima sve manje vremena da se detaljno i sa nekakvom posebnom strašću pozabavi ovim delom svog imanja. Posao, svakodnevne obaveze unutar domaćinstva ali i sve haotičniji način života ostavljaju jako malo prostora i vremena za jedan ozbiljniji angažman kada je sređivanje dvorišta u pitanju. A koliko je to jedan težak i naporan posao verovatno najbolje znaju zaljubljenici u hortikulturu.

Ne čudi, dakle, što su upravo bašte koje zahtevaju minimum održavanja odjednom postale tako tražene i popularne. Svi bi hteli da čuju što bolji savet i otkriju nekakvu novu ideju koja će im pomoći da (ukoliko je moguće) u samo par poteza svoje staro i monotono dvorište pretvore u pravo malo umetničko delo.

Iako smo sigurni da ste sve ove savete već negde čuli, a možda uveliko i poslušali, nudimo vam listu onih najboljih preporuka koje su za vas smislili vodeći svetski dizajneri.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

Povezane teme