Kako da svoj vrt pretvorite u dvorište iz bajke?

Bez obzira da li je vašem dvorištu potreban tek poneki novi zasad, ili ste rešili da mu date potpuno novi izgled, pravi izazov je znati odakle početi projekat preuređenja...

Ako se nikada ranije niste okušali u dizajniranju eksterijera, možda će vam svi izbori koje možete napraviti izgledati primamljivo i neodoljivo. Znate već i sami, u jednom trenutku nam se sve što vidimo u časopisima ili na portalima dopada, a već u sledećem odustajemo od svake ideje. Uz sve to, uporedo sa našim dizajnerskim odlukama rađa se i milion pitanja.

Koje biljke da odaberemo za svoj vrt? I kada ih odaberemo, gde bi trebalo da ih postavimo? Da li linije sadnica i staza koje vode kroz vrt trebamo da postavimo pravolinijski, ili da ostanu nemarno razbacane svuda unaokolo? A šta je sa dodacima, kao što su klupice, privlačne saksije ili fontane?

Previše pitanja, posebno za sve one koji se prvi put odlučuju na ovu avanturu. Može vam pomoći da razmišljate o prostoru u vašem dvorištu kao o sobi u vašem domu jer mnogi od istih principa koji važe kada je opremanje enterijera u pitanju mogu se lako preneti i na eksterijer.

Zapamtite: strpljenje je ključno za dizajn otvorenih prostora kada su početnici u pitanju! Odmah nakon strpljenja, potrebno je i da razmotrite neke osnovne savete koje vam daju stručnjaci za uređenje eksterijera koje možete naći u nastavku našeg teksta...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme