Ideje i saveti za unošenje umetnosti u baštu

U bašti, baš kao i u životu, sve je u pronalaženju prave ravnoteže...

Kada je dovoljno zaista dovoljno, i da li je dovoljno često zapravo nedovoljno? Komplikovana pitanja zahtevaju jednostavna rešenja, posebno ukoliko ste stalno u potrazi za savršenim dekorom bašte ili vrta. Kada je u pitanju izbor i postavljanje takozvanih baštenskih umetničkih dela, ravnoteža postaje još važnija stavka. Ključ je odabrati pravi komad i postaviti ga sa ukusom na adekvatno mesto, odnosno poziciju koja će omogućiti odabranom delu da dođe do izražaja.

Većina vrtova je sama po sebi prelepo umetničko delo, ali ponekad ih možete učiniti još boljim dodavanjem nekoliko pažljivo odabranih umetničkih komada. Kombinovanjem baštenskog dekora sa vašom sadnjom možete pretvoriti baštu iz lepog i mirnog u tajno baštensko utočište.

I zapamtite - ne morate biti umetnik da biste dodali umetnost svom pejzažu, iako to svakako može biti prednost. Na raspolaganju je mnogo različitih stilova baštenske umetnosti, tako da - ako počnete ozbiljnije istraživanje na tu temu, sigurno ćete pronaći nešto što će vam se svideti!

« 1 2 3 4 5 6 7 »

Povezane teme