Hidroponika kod kuće – vaš način da gajite biljke u zatvorenom

Baštovanstvno može biti korisna i vrlo terapeutska aktivnost za ljude.

Nažalost veliki broj ljudi koji žive u urbanim sredinama nikad neće dobiti priliku da to iskusi. Problem je pogađate život u sredini kojoj nedostaje dovoljno zemlje na kojoj bi se mogle saditi biljke. Međutim, budući da tehnologija nema običaj da se preda pred izazovima na koje nailazi, ona nam je donela hidroponiku.

U tom pogledu predstavljamo vam Auxano koncept koji radi na principu hidroponike. Ovaj koncept je osmišljen kako bi omogućio stanovnicima velikih gradova da uzgajaju svoje omiljene biljke u zatvorenom, bez nepotrebnog nereda koji stvara zemlja u saksijama. Njegov inovativni sistem pumpi za kiseonik znači da za rad ovog proizvoda nije potrebna čak ni električna energija.

Korenje biljaka klizi na dole ka vodi, dok je deo biljke koji se bere vama na dohvat ruke. U vodi se nalazi hranljivi rastvor za biljke, bez zemlje. Donji deo Auxano sadilice se odvrće kako bi vam pružio priliku da dopunite rezervoar sa hranljivim sastojcima. Na ovaj način biljke uzimaju onoliko hranljivih materija koliko im je potrebno. A kako je hranljivoj materiji potreban kiseonik da bi se sprečila stagnacija specijalni sistem pumpi pravi razliku u načinu rada ovog proizvoda. Kiseonik se nekoliko puta dnevno upumpava u gornji rezervoar i meša sa hranljivim sastojcima. Jednosmerni sistem ventila omogućava lakoću rada ovog proizvoda.

Korisnik dobija mogućnost i da interaktvno deluje i upravlja protokom vazduha, što apsolutno eliminiše potrebu za upotrebom električne energije. Ono što korisnik dobija je jedinstven apsolutno ekološki proizvod koji je lično uzgojio.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme