Bašta pretvorena u igraonicu pod vedrim nebom – što da ne?

Evo jednog simpatičnog predloga za opremanje bašte, idealnim za sve velike porodice ali i ljude sa kućnim ljubimcima.

Kada je opremanje bašte u pitanju, uglavnom smo navikli na dve (ujedno najtraženije) varijante. Ili se radi o vrtovima koji su preplavljeni cvetovima raznih boja, oblika i veličina, ili do nas stižu slike travnjaka sređenih pod konac.

I sve se to može nazvati gotovo idealnom letnjom slikom, osim ukoliko vaš svakodnevni stil života baš i ne može da isprati danonoćno bavljenje biljkama ili održavanjem trave.

photo: Brett Hilton

A to naročito važi za ona veća domaćinstva, odnosno porodice sa mališanima koji takođe zahtevaju svoje zabavno parče dvorišta. Još kada uz to dodamo i nekog kućnog ljubimca... ili više njih, priča o opremanju bašte postaje sve komplikovanija i zahtevnija.

Pa ipak, postoje prostori koji kao da su stvoreni da prate potrebe i navike mlade, energične porodice. Slike jednog takvog delimo danas sa vama u nadi da ćemo vam pomoći da ukradete poneku ideju. Kao što ćete i sami videti, naglasak je na izgradnji nekoliko zasebnih zabavnih prostora kojima su dodate stene odnosno veće kamenje kako bi se zabava zadržala u okvirima prirode.

Vi, naravno, ne morate nužno slediti ovaj primer, ali se zato svakako možete potruditi da u svojoj bašti instalirate neku stazu, most ili prugu (što da ne!) od drveta, kamena, šljunka ili peska. Na ovaj način ćete deci omogućiti prijatniji boravak napolju, a sigurni smo da neće izostati ni navala kreativnosti. Neka vaš vrt ovog leta bude neka vrsta igraonice pod vedrim nebom, baš kao ova sa slike!

Izvor: fallingwaterslandscape

photo: Brett Hilton

Povezane teme