Živopisna tirkizna kupatila čekaju na vas

Zamislite svoj život u predivnim tirkiznim tonovima. 

Ako se udaljite malo od klasične palete boja koje viđate svakodnevno, otkrićete jedan sasvim novi svet koji obiluje predivnim nijansama. Među njima je i tirkizna – mešavina zelene i plave boje, prosto očaravajuća. Može se slobodno reći da je tirkizna uzela najbolje od ove dve boje, poput mešavine dva egzotična pića. Opuštajuća je, ali ne previše; smela je ali ne i upadljiva. Naša današnja priča vodi nas do tirkiznih kupatila.

Kada je reč o savremenim kupatilima, sve više se oseća prisustvo tirkizne boje u njima. Sve izražajniji trend u vidu dekora tirkiznom bojom, deluje tako prirodno u kupatilu, i u drugi plan stavlja sve druge boje.

PLOČICE TIRKIZNOG KOLORA

Kada je reč o pločicama u tirkiznim nijansama, možete se poigrati čitavom paletom najrazličitijih vrsta: od mat i sjajnih, preko jednobojnih i onih sa uzorkom, do mozaičnih, većih, manjih pa sve do šablonskih. Ako ne želite da zagušite kupatilo obiljem tikriza, fokusirajte se na jedan do najviše dva zida u ovoj boji, a ostatak ostavite u beloj. Takođe ako baš želite da date kupatilskom prostoru tirkizni akcenat, možete odabrati lavabo u ovoj boji, ormariće, okvir ogledala i sl.

KOMBINACIJA TIRKIZNE I DRUGIH BOJA

Tirkizna boja izgleda savršeno u neutralnom okruženju. Ako je ukombinujete sa belom, bež, sivom ili svetlo zelenom dobićete fantastičan prizor, a dodaci u vidu odvažnih crnih detalja, mesinganih i zlatnih primesa će celokupan prostor učiniti zadivljujućim.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Kupatilo

Povezane teme