Vaš privatni velnes i spa centar u kući

Od efikasnih turskih kupatila do luksuznih sauna, kompanija Effegibi je revolucionirala spa industriju na polju privatnih prilagošenih spa centara, visokom tehnologijom i raznovrsnom dizajnerskom izvrsnošću.

U svojoj potrazi za savršenim velnesom, ime Effe bi moglo označiti novo poglavlje brenda, još uvek bogato nasleđem, usklađivanjem tradicije sa inovacijama, posvećene stvaranju prilagođenih savršenih velnes sistema u bilo kom enterijeru.

Prikazujući veliki potencijal za sve njihove projekte, Effe štand na ovogodišnjem sajmu Salone del mobile 2019 izgrađen je od potpuno prilagođenih elemenata koji se razlikuju po veličini i obliku. Ovo odražava posvećenost brenda saradnji sa dizajnerima i arhitektima u cilju kreiranja prilagođenih integrisanih sistema za svoje klijente kada su u pitanju kućne saune, hamami, đakuzi kade…

Njihovi specijalizovani timovi pružaju pomoć u svim fazama projekta, od početnog dizajna do vodovoda i pomoći na terenu kombinujući svojstva vode i toplote, Effe ističe mnoge nove proizvode i sisteme 2019. godine.

„Yoku“ sauna je modularni dizajn koji potpisuje Marco Williams Fagioli. Ime potiče od grane japanske medicine koja obuhvata korisne efekte kontakta sa biljkama i šumskom atmosferom. Uzimajući ovaj uticaj dalje, dizajn je prirodan i organski u svojoj estetici, a  grejači su integrisani u donju klupu sistema kako ne bi umanjili minimalistički izgled.

Hamam ima novi, napredni generator struje "Nuvola Smart Power", koji omogućava korisnicima da kreiraju svoj savršeni velnes objekat. To je više od samog širenja pare - koristi ventilacioni sistem kako bi se izbeglo temperaturno raslojavanje, može se kontrolisati daljinski pomoću pametnih uređaja, i garantuje optimalne performanse kroz sistem automatskog ispiranja kotla koji ograničava stvaranje kamenca. Sve ove karakteristike su integrisane u skriveni odeljak koji se uklapa sa keramičkom unutrašnjom oblogom od mermera.

Smeštena unutar 8 mm ojačanih staklenih vrata i obloženog ormarića iz kolekcije „Tuttovetro inside“, arhitektura se uklapa u ravninu kako bi se stvorila savršena plomba protiv izbacivanja pare i osigurala pravilna cirkulacija vazduha.

Effe je prikazao i mini bazen „Waterdream“ koji su dizajnirali Giovanna Talocci i Marco Pallocca. Kao mesto za opuštanje i uživanje, dizajn koristi raznovrsne umirujuće, tonirajuće hidromasažne režime. Bi to postigli, ekskluzivna funkcija izvora pomera vodu kružnim kretanjem zahvaljujući izvoru vazduha na dnu kbazena. Ovo, zajedno sa posebnim sistemom osvetljenja, stvara veoma prirodno, umirujuće okruženje za relaksaciju.

Oživljavajući drevnu tradiciju osvežavanja hladnom vodom nakon saune, „Feelgood“ nudi kompletan sistem tuširanja, pare i osvetljenja. Od elegantnog dizajna koji se nalazi u ravni s plafonom, korisnik može izabrati tri različita toka vode - kišu, vodopad i maglu. Dok uživate u hladnom tušu, nude se i blagotvorni efekti terapije bojama, koji se mogu podesiti pomoću vrhunske kontrolne table na ekranu osetljivom na dodir.

N.V.T.

Izvor Design Boom

Foto vlasništvo Effe

Povezane teme