Ugodan i opuštajući dizajn kupatila u seoskom stilu

Kakav utisak imate kada uđete u neku seosku kuću?

One obično ostavljaju utisak topline i prijatnosti. Enterijerom jednog seoskog domaćinstva proteže se pozitivna energija koja sama po sebi služi kao nadahnuće. Sa željom da se makar mali deo te lepote prenese i na gradske domove, seoski stil je postao izrazito popularan.

Kompletni stanovi ili pojedini delovi uređeni u Farmhouse stilu, deluju tako privlačno da pojedinac jednostavno ne želi da napusti jedan takav prostor. Ako ste zaintrigirani činjenicom kako da ga primenite u svom kupatilu, ostanite sa nama u redovima koju slede.

DRVENI MOMENTI

Poslednjih godina, a ove sezone naročito, upotreba drveta i generalno prirodnih materijala u enterijeru je vrlo intenzivna, što vam dodatno olakšava uređenje kupatila. Drvene merdevine za odlaganje stvari, drveni okviri za ogledalo, grubi i otrcani natpisi na drvetu, kao i drveni lavabo, predstavljaju suštinu jednog ovakvog prostora.

BOJE, MATERIJALI I NAMEŠTAJ

Kada je reč o kupatilima seoskog stila najčešće su prisutne neutralne boje poput bele, sive, peščanih i zemljanih tonova. Takođe belom prostoru možete dodati i malo bež i krem boje za još efektniji učinak. Ako težite ka modernom stilu seoskog kupatila, možete uvrstiti primese crne boje, čokoladno braon, kao i mornarsko plave. Crna boja prostoru donosi dramatičnost, čokoladna mu daje toplinu, dok mornarsko plava stvara hamoniju. Kako bi prostor bio interesantniji oplemenite ga pločicama različitog spektra. Pored opšte prisutnog drveta, betonski elementi su takođe vrlo poželjni jer naglašavaju sirovinski osećaj.

Kada je nameštaj u pitanju neizostavne su pletene i metalne korpe, starinski drveni ormarići, viseće lampe, drvene police pa čak i kristalni lusteri za šik ugođaj.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Kupatilo

Povezane teme