Trendovi po pitanju uređenja kupatila u 2020. godini

Ako postoji jedan prostor u savremenom domu koji sem spavaće sobe može da postane vaše malo utočište onda je to kupatilo.

Kupatila sve više postaju "beg u okviru kuće" odnosno mesta koja obećavaju trenutke opuštanja i podmlađivanja. U godini kojom je dominirala besna globalna pandemija kojoj se nažalost još uvek ne nazire kraj, kupatilo u stilu spa centra je i više nego dobrodošlo. Ono što vam ono može ponuditi je relaksacija nakon napornog dana, čak i ako ste isti proveli kod kuće. Kako polako gazimo poslednji kvartal 2020. godine donosimo zaključke o najboljim trendovima za uređenje kupatila koje nam je donela ova izazovna godina.

ZARONITE U MEHURIĆE OD SAPUNICE I OPUSTITE SE

Jedna od najpopularnijih karakteristika ove godine je kada koja samostalno stoji u kupatilu. Međutim ako zaista želite taj banjski osećaj u svom kupatilu ono što treba da potražite je duboka kada koja će biti smeštena u srcu vašeg kupatila. Svojom pojavom ona će u potpunosti promeniti utisak koji ostavlja veše kupatilo. Ako imate mogućnost da je postavite kraj prozora i uživate u prelepom pogledu, utoliko bolje. Ako ne i čaša dobrog vina će poslužiti svrsi.

KREIRAJTE SAVRŠEN AKCENTNI ZID

Naglašeni zidovi u savremenim stanovima nisu novima, ali u kupatilu oni imaju poseban uticaj. Akcentni zid bilo kao pozadina iza kade ili negde drugo u kupatilu ima neverovatnu moć razbijanja monotonije u sebi. Neutralna kupatila su savršena za praskanje boja po zidovima. Uz polirane završne obrade malo nesavršenosti poput cigle, kamena ili drveta na zidu osim boje je takođe dobrodošlo.

POSEGNITE ZA ZIDNOM RASVETOM KOJA PRAVI RAZLIKU

Ugradna svetla ili akcentno osvetljenje sa plafona svakako je na vama da odlučite koji stil vam se više dopada, ali je jedno sigurno – ova godina je namenjena osvetljenju kupatila. Svetla u krugu ogledala su takođe vrlo poželjna jer unose onaj dobro poznati osećaj glama u prostor.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme