Plava boja za stilska kupatila

Plava je veoma popularna boja u kućnom dekoru i veoma je česta u kupatilima, prvenstveno zbog toga što predstavlja vodu...

Pored toga, plava je potpuno umirujuća i relaksirajuća, dok su kupatila mesta koja su definisana ovakvim karakteristikama. Verujemo da ste do sada videli obilje plave boje u kupatilima, a ukoliko želite da dodate neke njene nijanse u svoj lični prostor, učinite to na što interesantniji način.

Plavi zidovi u kupatilima

Zidni dekor je prva stvar koja pada na pamet kada na red dođe dodavanje interesovanja vašem enterijeru, a isto možemo reći i za kupatila. Pre svega, odlučite koju nijansu želite u svom prostoru za kupanje. Morski plavi tonovi predstavljaju klasična rešenja i mogu se uklopiti u bilo koji stil kupatila, ali neki od nas je mogu smatrati previše tamnom. Blede i svetle nijanse plave boje predstavljaju odlično rešenje za stvaranje relaksirajućeg osećaja, što je posebno bitno za sva kupatila daleko od morske obale.

Svetlo tirkizni i plavi akcenti mogu ulepšati čitav ambijent kupatila. Ukoliko volite malo elegantnije prostore za kupanje, razmotrite ponoćno plavu nijansu. Zidovi mogu biti poboljšani pločicama, zidnim tapetama i različitim panelima, a u ovom slučaju sve zavisi od stila koji želite da postignete. Nemojte biti isključivi, jer vam nisu potrebni svi zidovi u istoj boji i materijalima. Kreirajte akcentni zid, istaknite tuš prostor ili lavabo.

Nameštaj i karakteristike

Ukoliko ne želite da stvarate radikalne promene, pokušajte sa plavim umivaonikom oblika i nijanse koju želite. Možete čak kreirati sami svoj komad nameštaja, tako da nećete potrošiti previše novca, a kada vam dosadi, jednostavno promenite svoj element u kupatilu. Istaknite ga mesingom, srebrom ili bakrom, kako biste u svoje kupatilo uneli nešto više elegancije. Plave kade i lavaboi takođe su dobrodošli ukoliko se uklapaju u stil vašeg prostora, ali ih nemojte koristiti postavljene naspram plavih zidova, izgledaće neukusno.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme