Odvažan dizajn savremenih kupatila

Kupatilo predstavlja najvažniju sporednu prostoriju u jednom savremenom domu.

Iako je bez njega nemoguće zamisliti savremen život, ono često biva zanemareno, naročito ako se radi o prostoru male kvadrature. Međutim, uprkos tome što imate malo kupatilo ono može da postane vrlo privlačno i da svojim dizajnom da inspiraciju i drugim prostorijama u vašem domu. Odvažan dizajn je onaj za kojim bi trebalo da pođete ako želite da date nov život vašem kupatilu.

Kupatilo kao prostor za održavanje higijene treba pre svega da bude funkcionalno, ali da vam svojim okruženjem daje motivaciju da se suočite sa svakim novim danom. Kako biste ga učinili bilo smelim ili elegantnijim, trebalo bi da se povedete onim što vas inspiriše, bilo da su to oblici, boje, materijali ili nešto sasvim drugo.

Svako kupatilo zaslužuje da ima taj kreativan i svež izraz lica. Baš kao što ste garnituru u vašoj dnevnoj sobi ili krevet i zavese u spavaćoj birali sa puno ljubavi, posvetite pažnju zidovima i galanteriji u kupatilu. Ono je mesto koje vas očekuje nakon napornog radnog dana, zato se pobrinite da vam u vašoj kadi bude prijatno dok ispijate čašu vina i sipate mirišljavu so u nju. Tu se događa čarolija kada se spremate posao i važan izlazak, zato svom kupatilu treba da podarite lep izgled kako vi vas njegovo okruženje ispunilo pozitivnom energijom.

Živopisne tapete mogu da budu vaš smeli potez u kupatilu. One ne predstavljaju veliku investiciju a mogu da transformišu prostor od poda do plafona. Zamena starih slavina i okvira novim u zlatnom ili mesinganom tonu, takođe može doprineti brilijantnijem izgledu vašeg kupatila. Zakoračite korak dalje od uobičajene boje kupatilskih ormarića i pronaći ćete čitav spektar vibrantnih kombinacija koji željno čekaju da vam se prezentuju.

Istaknite lepu zidnu umetnost u vašem kupatilu i učinite i njega vrednim pažnje. Takođe kako bi data umetnost bila vidljivija, pronađite savršenu rasvetu za vaše kupatilo. Unesite potom malo prirodnog dodira u vaše kupatilo, bilo u pogledu pletenih i drvenih kutija za odlaganje sitnica, zelenila ili lavaboa sa živim ivicama. Mogućnosti su neverovatne, a za dodatnu inspiraciju zavirite u našu galeriju.

Ž.J.

Izvor: Decoholic

Povezane teme