Klasična lepota sivo belih kupatila

Ako ste u potrazi za vanvremenskim i veoma privlačnim stilom dekoracije za vaše kupatilo neutralna šema koju čine siva i bela boja je odličan izbor.

Ne samo da vam ova kombincija boja daje odrešene ruke po pitanju izbora stila, već i u pogledu mešanja nijansi i favorizovanja jedne od ove dve boje bez narušavanja sklada u prostoru. Sivo-bela šema deluje između ostalog i kao savršena podloga za neke akcentne momente u prostoru, zbog čega joj danas posvećujemo pažnju.

Ukoliko želite da predstavite zadivljujuću samostojeću kadu, skrenete pažnju na velike prozore u svom kupatilu ili zanimljivu nišu, bela i siva boja će vam to omogućiti. Bela zadržava prostor dovoljno svetlim i prozračnim, dok joj siva daje savršenu teksturu i dovoljnu dozu kontrasta. A kad smo kod teksture ova kombinacija boja je izvrsna za isticanje pločica sa zanimljivim obrascem, prirodnog kamena i izloženog betona.

Siva i bela boja daju vam mogućnost da svoje kupatilo obavijete zanimljivim geometrijskim oblicima, bez da deluju vizualno naporno. Horzontalne pruge na zidu sa belom kadom i pločicama na podu, učiniće da kupatilo deluje vrlo šarmantno i elegantno. Ako u celu priču želite da uvedete materijal koji sve više dobija na važnosti kao što je kvarc, on će se odlično snaći u sivo-belom kupatilu.

Zahvaljujući ovim tonovima sa lakoćom možete da istaknete stilove poput vintage, farmhouse, pa čak i boho i glam u vašem kupatilu. Uz dodire drvenih površina i zelenila vaše kupatilo u sivo-belom tonu uvek će delovati sveže i prozračno. Dodatna prednost koja ide u korist ove šeme boja je ta što se na sivim za razliku od crnih površina na primer, manje vide tragovi vode, kojih priznaćete ima dosta u kupatilu.

Sivi ton se posebno lepo kombinuje sa metalnim odsjajima koje možete odabrati za slavine u kupatilu, drške od fioka i ručke na vratima tuš kabine. Bela boja s druge strane omogućava metalnim elementima da pokažu svoj sjaj, prelamajući ih u prostoru. Možda najbolja opcija u celoj priči koja vam se pruža u pogledu sivo-bele kombinacije boja u kupatilu je ona koja vam daje priliku da ih pomešate kao što slikar meša boje dok oslikava platno. Mermerme bele površine protkane sivim tonom deluju vrlo privlačno i ukazuju na vaš dobar ukus.

Ž.J.

Izvor: The Spruce

 

Povezane teme