Jednostavni saveti za letnje uređenje kupatila

Da li je vaše kupatilo spremno za vrele letnje dane? Ako nije, evo malih trikova koji vam mogu pomoći da se i na visokim temperaturama lepo opustite u svom omiljenom kutku doma!

Svesni smo činjenice da, kada je leto u pitanju, ništa ne može zameniti kvalitetno proveden dan na plaži. Ali, isto tako morate priznati da je next best thing u situaciji kada niste na moru upravo opuštanje u kupatilu nakon dugog stresnog dana.

Ne moramo da se trudimo da kupatilo bude malo elegantnije, a manje zaista može biti više sve dok su naše ideje dobro koordinisane. Takozvani sezonski dodir može leto učiniti još posebnijim, čak i u toaletu. Evo nekoliko zabavnih i modernih načina da lako preuredite kupatilo za leto.

PASTELNE BOJE

Čak i ako niste ljubitelj pastela morate priznati da ove boje zaista izgledaju kao letnje nijanse. Zapravo, ima li drugih boja koje više asociraju na more, plažu, uživanje u životu? Pastelne boje poput svetlo roze, bebi-plave i bledo žute su savršene za dekorisanje letnjeg kupatila, ali to ne znači da ne možete odabrati i neku drugu boju koju ćete “raznežiti” u ovom delu svog doma.

NAUTIČKI MOMENAT

Šta kažete na temu čamca sa tamnoplavom i belom kao glavnim bojama? Ovaj nautički osećaj je savršen za leto a opret dovoljno neutralan da dobro funkcioniše i tokom cele godine. Koristite bele i tamnoplave peškire, lepu novu prostirku za kupanje uparenu sa belim pločicama, zavesu za tuš sa nautičkom tematikom, pa čak i neke slatke okeanske printove koje možete uokviriti i okačiti na zid.

SVETLA ZELENA ŠEMA

Takođe možete izabrati svežu zelenu šemu. Zamislite travu na vašem travnjaku kao inspiraciju za osećaj na otvorenom u kući. Možete uneti i prave biljke kao ukrase kako biste svoje kupatilo načinili “organskijim”. Što svetlije to bolje, zato slobodno eksperimentišite sa svim mogućim nijansama, jer – hej, zelena je ove godine definitivno u modi!

BELA JE UVEK “IN”

Ukoliko baš i niste pristalica pastela, nautike ili zeleniša u kupatilu, uvek se možete osloniti na staru dobru “belo na belo” kombinaciju. Bela boja je uvek u trendu, ali definitivno ne trpi nered i haos pa se zato postarajte da u kupatilu sve bude na svom mestu. Na ovaj način ćete maksimalno iskoristiti svežinu čistog kupatila a prostor će ujedno izgledati netaknuto i uglađeno.

RAZMOTRITE OSTALE ELEMENTE

Možete učiniti da kupatilo izgleda dvostruko veće tako što ćete prevariti oko da misli da ima više prostora. Ne morate da kupujete veoma skupa ogledala – dovoljno će biti da odaberete bilo koju opciju koja se uklapa u postojeći dizajn. Slično je i sa drugim elementima, primera radi tuš zavesama – one slobodno mogu postati prozirnije ili bar dobiti neki morski print kako bi naglasile lepotu leta.

Sa letom dolazi osećaj lakoće, kao i lagana prozračna atmosfera. Imajte ovo na umu kada preuređujete kupatilo za najtopliju sezonu.

Zabavite se sa sopstvenim osećajem za stil i pustite mašti na volju!

Povezane teme