Ideje za preuređenje kupatila koje odgovaraju svakom domu

Ako ovih dana baš i niste zadovoljni izgledom svog kupatila, možda je vreme da opet preispitate sve one elemente koji ovaj deo doma čine kvalitetnim i estetski ugodnim.

Ideje za dizajn kupatila iz dana u dan postaju sve zanimljivije i efikasnije, ali se na kraju ipak svode na tri osnovne stavke koje se jednostavno moraju ispuniti kako bi ovaj deo doma bio istovremeno i lep i praktičan. Zato, ukoliko se i vi spremate da krenete u renoviranje svog kupatila, evo osnovnih stavki na koje treba da se fokusirate kako biste stvari doveli do savršenstva.

Za početak, obavezno odaberite lepu i kvalitetnu opremu. Počinjemo ovim savetom iz prostog razloga što se on tako često previđa kada je opremanje kupatila u pitanju. Ok, jasno je da ovi elementi nisu baš najglamuroznija pogodnost u kupatilu, ali verujte nam na reč – upravo su najsitniji detalji ti koji mogu napraviti veliku razliku između dobrog i lošeg dizajna.

Ako nema dovoljno prostora za skladištenje, ima nepraktične materijale ili loš raspored, vaše kupatilo neće biti funkcionalno. Zato obavezno izaberite umivaonik sa dovoljno prostora za skladištenje koji može da drži na okupu sve potrepštine, a da je pritom napravljeno od jakog i izdržljivog materijala.

Kada instalirate bilo koju funkciju, izaberite mesto koje neće ometati tok vašeg kupatila ali i elemente koji su dovoljno praktični ili multifunkcionalni. Primera radi, užurbani životni stil zahteva tuševe koji su laki za svakodnevno korišćenje i održavanje, pa je dobar savet da se rešite stare kade koju ionako često ne koristite i date prednost modernijim verzijama.

Isto važi i za ostalu opremu za kupatilo koja može lepo upotpuniti izgled ovog dela doma. U stvari, nešto tako malo, poput kupovine nove slavine može vam dati neke sveže ideje za dalju dekoraciju kupatila. Svi ovi elementi danas dolaze u bezbroj varijanti pa lako možete pronači baš one komade koji će se idealno uklopiti u vaš odabrani stil.

Takođe, ukoliko se odlučujete za renoviranje ili dekoraciju kupatila od nule, predlog je da obavezno startujete sa što neutralnijim bojama i teksturama. Bilo da planirate da promenite svoje ormariće, postavite nove pločice ili prefarbate zidove, zadržite neutralnu paletu jer ona doprinosi čistoći kupatila i može se jako lepo prilagoditi kasnijim dodacima.

Ako smatrate da će soba izgledati beživotno sa neutralnim elementima, stavite šarene peškire i ostale dodatke ali nemojte preterivati kako ne biste pokvarili izgled koji ste zamislili. Važno je odabrati dodatke koji odražavaju izgled vaše opreme i ukupan stil vašeg kupatila. Možete zameniti ružnu zavesu za tuš, postaviti zadivljujuću vazu na umivaonik, dodati bolje osvetljenje ili promeniti peškire.

Šta god da odlučite, zapamtite da je najbitnije da se fokusirate na jednostavnost i isticanje samo nekoliko elemenata kako kupatilo ne bi delovalo haotično i prenatrpano.

Povezane teme