Ideje i saveti za stvaranje bezvremenskog, elegantnog kupatila

Bilo da se radi o velikom ili malom kupatilu, uvek trebate imati na umu da svaki ambijent može postati senzacionalan prostor uz samo malo kreativnosti i truda.

Bezvremenska elegancija je svakako nešto što bi svaki dom voleo da poseduje u okviru svog krova, posebno kada je kupatilo u pitanju. Svetski poznati i priznati dizajneri već odavno insistiraju na stvaranju privlačnih prostora koji će u domaćinu izazivati blaženi osećaj skloništa i sigurnosti od spoljnog sveta. Ali, da li je to uvek moguće postići?

Ili još bolje – kako? Svi mi želimo jedno takvo mesto za odmor, opuštanje i obnavljanje uma, duše i tela, bolje reći svoj privatan spa centar. Ruku na srce, danas je tako mnogo proizvođača koji svojim komadima nameštaja prosto garantuju da nigde ne možemo pogrešiti kada je opremanje kupatila u pitanju. Međutim, greške su ipak moguće, pa je tako uvek dobro imati u vidu par korisnih saveta.

Na primer, kombinovanje je uvek dobrodošlo, čak i kada je reč o najneverovatnijim bojama i materijalima. Crno-bela možda jeste apsolutni hit već godinama, ali to ne znači da morate postati fan monohromatskog kako biste po svaku cenu bili u trendu. Uostalom, vaše kupatilo je vaša stvar, pa zato za njega izaberite paletu boja koja se najbolje slaže sa vašom prirodom.

Kamen, mermer, čelik, aluminijum... sve su ovo dozvoljeni materijali koji unose šik i moderan look u svaki prostor, a ukoliko se uz to opredelite i za neku efektnu kadu ili nesvakidašnju tuš kabinu, onda je svakodnevni opušten boravak u ovoj prostoriji zagarantovan. Naravno, ukoliko ste fan rustikalnog – odigrajte na kartu kamena, ako pak preferirate urbaniju varijantu – staklo je uvek dobro rešenje.

Manjim kupatilima dajte više svetlosti, većim kupatilima dajte više definisanosti i forme. Sve to možete postići pametnim odabirom ogledala, ormarića, polica, čiviluka, slavina... obratite slobodno pažnju na detalje, oni su sve kada je dekoracija u pitanju!

Izvor: home-designing

Povezane teme